Чи влаштовує вас реалізація функції друку в Digitals?
- Повністю задовільняє моїм вимогам.
- Задовільняє, але б хотілось б деяких вдосконалень.
- Не користуюсь для друку Digitals
- Не часто друкую інформацію з Digitals
- Не задовільняє
Стикнувся з проблемою роздруківки Збірного кадастрового плану. А саме хочеться щоб у одній половині кадастрового плану було креслення, а у іншій викопіювання з якогось растрового матеріалу. Чи можлива реалізація такого в Діджиталс?
Основні терміни:
“Model” - основна робоча область данних, де знаходиться основна інформація в пееновній системі координат. Аналог того де ми працюємо у діджиталс
“Layout” - область для друку інформації у вигляді окремої закладки (як у Excel). Зазвичай там знаходится рамочка з необхідною атрибуткою та частина креслення яку ми роздруковуємо.
Viewport - об’єкт у вигляді замкненої полілінії або кола. Необхідний для виведення необхідної інформації представленої у “Model” в “Layout”. Має атрибут маштабування представленої інформації. Масштаб 1:1, 1:2, 1:5 і т.д.
Тепер детальніше… Розкажу як це реалізовано в Автокад і чи можливо таке в Діджиталс?
В Автокад в одному креслені є закладки. Одна закладка “Model” (Аналогічна робочому полю в Діджиталс) та необмежена кількість закладок “Layout” (Закладки для друку результатів з Model - та не тільки).
У “Layout” можливо зробити Viewport, об’єкт у вигляді рамки, або замкненої полілінії, (така собі інтеграція данних “Model” у “Layout” у окошку) - тобто ми певну частину креслення (та що нас цікавить) зробленого у “Model” висвітлюємо у “Layout”. При цьому інформація що висвітлюється у Viewport може частково відображати данні “Model” - тобто висвітлюсати на всі шари (слои). Напр. нам не треба щоб висвітлювався шар з растром.
Приклад 1.
Мені необхідно роздрукувати Збірний кадастровий план по переоформленю земельної ділянки (паю) з одного громадянина на іншого. Вхідними даними є файл з розпроектуванням усього господарства з растровою підкладкою.
В Автокаді я беру у “Layout” роблю Viewport необхідної частини “Model” у масштабі 1:5, при цьому закриваю саме для конкретного Viewport певні шари (шар з растром). А у лівому верхньому куті роблю ситуаційну схемку тої самої частини “Model” але у масштабі 1:100 та вже відключаю для перегляду усі шари крім растру та контурів ділянок.
Приклад 2.
Я роблю кадастровий план - чому б його не робити в тому ж креслені, у вигляді окремої закладки, де й є уся повна інформація по договору. Так само з реєстраціною карткою та державним актом. А не роблю окремо файли на кад. план, на державний акт і
т.д., а якщо все змінилось - тоді все по новій треба перероблювати.
Приклад 3.
Мені треба роздрукувати 150 кадастрових планів для договорів оренди. Для цього я виділяю ці ділянки , а потім для усих них роблю за допомогою шаблона кадастровий план. І в мене виходить 150 файлів - не зручно погодтесь. А можна по іншому аналог Word слияния або Report у Digitals - виділив необхідні ділянки а потім переходом (кнопкою стрелка) від одного запису (ділянки) до іншого роздрукував усі кадастрові планчики. Або навіть автоматом все роздрукував без перегляду.