Чи влаштовує вас реалізація функції друку в Digitals?

Чи влаштовує вас реалізація функції друку в Digitals?

• Повністю задовільняє моїм вимогам.
  • Задовільняє, але б хотілось б деяких вдосконалень.
  • Не користуюсь для друку Digitals
  • Не часто друкую інформацію з Digitals
  • Не задовільняє
0 виборці

Стикнувся з проблемою роздруківки Збірного кадастрового плану. А саме хочеться щоб у одній половині кадастрового плану було креслення, а у іншій викопіювання з якогось растрового матеріалу. Чи можлива реалізація такого в Діджиталс?

Основні терміни:
“Model” - основна робоча область данних, де знаходиться основна інформація в пееновній системі координат. Аналог того де ми працюємо у діджиталс
“Layout” - область для друку інформації у вигляді окремої закладки (як у Excel). Зазвичай там знаходится рамочка з необхідною атрибуткою та частина креслення яку ми роздруковуємо.
Viewport - об’єкт у вигляді замкненої полілінії або кола. Необхідний для виведення необхідної інформації представленої у “Model” в “Layout”. Має атрибут маштабування представленої інформації. Масштаб 1:1, 1:2, 1:5 і т.д.

Тепер детальніше… Розкажу як це реалізовано в Автокад і чи можливо таке в Діджиталс?
В Автокад в одному креслені є закладки. Одна закладка “Model” (Аналогічна робочому полю в Діджиталс) та необмежена кількість закладок “Layout” (Закладки для друку результатів з Model - та не тільки).
У “Layout” можливо зробити Viewport, об’єкт у вигляді рамки, або замкненої полілінії, (така собі інтеграція данних “Model” у “Layout” у окошку) - тобто ми певну частину креслення (та що нас цікавить) зробленого у “Model” висвітлюємо у “Layout”. При цьому інформація що висвітлюється у Viewport може частково відображати данні “Model” - тобто висвітлюсати на всі шари (слои). Напр. нам не треба щоб висвітлювався шар з растром.

Приклад 1.
Мені необхідно роздрукувати Збірний кадастровий план по переоформленю земельної ділянки (паю) з одного громадянина на іншого. Вхідними даними є файл з розпроектуванням усього господарства з растровою підкладкою.
В Автокаді я беру у “Layout” роблю Viewport необхідної частини “Model” у масштабі 1:5, при цьому закриваю саме для конкретного Viewport певні шари (шар з растром). А у лівому верхньому куті роблю ситуаційну схемку тої самої частини “Model” але у масштабі 1:100 та вже відключаю для перегляду усі шари крім растру та контурів ділянок.

Приклад 2.
Я роблю кадастровий план - чому б його не робити в тому ж креслені, у вигляді окремої закладки, де й є уся повна інформація по договору. Так само з реєстраціною карткою та державним актом. А не роблю окремо файли на кад. план, на державний акт і
т.д., а якщо все змінилось - тоді все по новій треба перероблювати.

Приклад 3.
Мені треба роздрукувати 150 кадастрових планів для договорів оренди. Для цього я виділяю ці ділянки , а потім для усих них роблю за допомогою шаблона кадастровий план. І в мене виходить 150 файлів - не зручно погодтесь. А можна по іншому аналог Word слияния або Report у Digitals - виділив необхідні ділянки а потім переходом (кнопкою стрелка) від одного запису (ділянки) до іншого роздрукував усі кадастрові планчики. Або навіть автоматом все роздрукував без перегляду.

Организация связи “исходный чертеж–сгенерированые документы” или системы подобной AutoCAD Layouts - дело будущего.
Пока же можно посоветовать под конкретный проект создавать специализированый шаблон, куда заранее вставить ситуационный растр. Я думаю, 150 участков того стоит.

На растр накладені ще й контура ділянок, щоб стрілкою показувати місцерозташування ділянки. Виходить треба спершу зробити принтскрин (тоді втратимо масштаб) та його вставити у сит. схемку, або зробити друк у файл (але все одно треба якось потім растр переприв’язувати щоб отримати певний масштаб)

Большой плюс дигиталса в том что работа идет с печатной формой напрямую. Но в конкретном случае это минус. Альтернативой подходу автокада к решению данной проблемы является подход Мапинфо. Тут такие вещи очень удобно и быстро делаются. Дело в том что в Мапинфо есть Layout который может в себе содержать данные с разных открытых наборов (вектор, вектор+растр, растр) причем с полным соблюдением масштабов. Изменения в одной из карт автоматически меняет содержимое Layout.

не обов’язково вказувати масштаб. Під викопіюванням потрібно вказати “фрагмент із збірного кадастрового плану” і тоді все буде ОК. Самі так робимо вже не перший рік :wink:

почему не использовать: Сервис\Графический фрагмент…
довольно удобно и в нужном масштабе :wink:
можно сориентировать растр и в координатах вкладывать участок прям из обменника (провереный метод)

nikodim из своего опыта, ежели хош переходить на дигиталс, надо напрочь забыть про акад, и начинать все сначала…
парочка месяцев, и дигиталс даст свои плоды.
переход на дигиталс был довольно болезнен, ибо программы различные и принципы работы координально отличаются
но оно того стоит
нынче акад использую в крайних случаях, хотя наработки болшие

Я руками и ногами за него уже года 2. Время от времени слежу за новшествами.
Но 2 месяца на до есть и пить, поетому тяжело себе позволить 2 месяца потратить на переход. При всем том что
начальству глубоко наср… на чем ти делаеш работу. А потом я перейду, а остальной коллектив как будет работать с моими нароботками.
Но понимаю что рано или позно надо менять ПО. Акад - ет для чертежников…

Я теж все менше працюю в АвтоКаді. Найбільша незручність для мене в Діджіталсі - друк звітної документації. Як графічної так і текстової. Як на мене, все якось замудрено-закручено.

Такое ощущение поначалу. Зато когда приходит просветление, начинаешь понимать, насколько гибкая система с использованием шаблонов и какие сложные задачи можно с их помощью решать.