FAQ для начинающих пользователей (основы)

Ні , я роблю складним полігоном. І мені потрібен саме in4.

Наскільки я знаю в ін4 вкраплені контури робляться тільки петлею. Ну але згідний, може я помиляюсь і чогось незнаю. Просто в часи коли робились ін4 про складні полігони навіть не чув, тільки петлями.

А взагалі хотів поцікавитись навіщо вам зараз ін4, чи то так, для себе?

Просто всі старі ділянки в in4, і мені зручніше робити каталог координат, експлікацію, кадастровий план з in4. Найшов стару версію Ged. від 15.10.14 - прекрасно працює.

Дайте приклад вашої ділянки.

Та я не знаю як показати зразок, якщо воно не зберігається. От візьміть зробіть будь-який полігон з чотирма “отворами” чи “дірками” як хто каже в in4, закрийте і відкрийте знову файл. В мене залишається одна “дірка”. А в Вас?

Звісно що залишиться чотири. :smiley:

Дайте вихідний dmf файл, з якого ви формуєте обмінний файл. Залиште тільки ділянку і внутрішні опори.

доброго дня. Ось. в dmf зберігає

а збережіть його в in4

У мене після збереження вашого dmf в in4 складний полігон став петлею.

Подивився Ваш файл. Викинув з нього In-4, зберіг, все нормально, залишилось чотири опори… Може справа в налаштуваннях самої Діги? Гадаю, що це питання до розробників.

Встановив останнє оновлення. Проблема залишилась. з’явилась нова. Засобом “окружность” не можу провести коло такого діаметра, який мені потрібен. Тобто, перше коло - нормально, а друге , третє і далі - програма робить як їй хочеться, а не мені. Я розумію , свята і все таке, але може вже пора й до роботи.

Підкажіть будь-ласка: є звичайна лінія, як зробити так щоб біля першої та останьої її точки відобразились відповідно іх координати?

А не простіше вам буде зробити Вставка/Таблиця/Координати XY, а біля самих точок поставити їх номери?

Але якщо так не підходить, тоді є варіант:
1.Створити на першій і другій точці лінії окремі точки.
2.Зайти в менеджер шарів, вибрати той шар, в якому ви створили точки.
3.Добавити в шар параметри 3 і 4, які називаються X та Y.
5.Винести підписи цих параметрів для створених точок

Доброго дня. Виникла слідуюча проблема. Раніше такого не було. При збереженні файлу зміщає точки з однаковими координатами в різні місця. От точка 3 в ділянці 1 має такі ж координати , як точка 4 в ділянці 2, але показані вони в різних місцях. Відповідно відбувається накладка, і не приймається ділянка. Дякую за відповіді.

Точка 3 в ділянці 1
5378897.273000 2374601.949000
Точка 4 в ділянці 2
5378897.272589 2374601.949043

При збереженні в xml відбувається заокруглення до 3- знаків після коми і ці точки зливаються в одну, у Вас так само?
Якщо ні, то перечитайте це повідомлення

Підкажіть, можливо треба прописати якусь константу щоб при команді “Вставка|Внутрение углы” не вискакувало ось таке вікно(необхідно залишити - до секунд):
[attachment=0].jpg[/attachment]

Створіть кнопку з таким скриптом:
@SendChars
Вставка | Внутренние углы

Дякую, але стоїть завдання створити пів сотні документів з шаблону (у груповому режимі) в якому стоять внутрішні кути, тобто коли автоматично вискакують ці пів сотні документів для кожного необхідно відповідно підтверджувати “до секунд”. Раніше ніби такого вікна не було, це нововведення?)

А якшо в шаблоні таке зробити? В планах потім будуть кути прописуваться?

Так, відкриваєте шаблон - виділяєте ділянку - далі Вставка | Внутренние углы - зберігаете шаблон.