Как показать на схеме модуля geodesy опорные точки

Здравствуйте!
Подскажите, пожалуйста, как показать на схеме (я ее выложил в формате GDS) опорные точки. Мне даны только начальные дирекционные углы и координаты точки стояния.
Я хотел бы показать их на схеме пунктирными линиями, так как расстояния не известны.
У меня по этому поводу возник конфликт с преподавателем. Помогите, пожалуйста.
Primer.rar (738 Bytes)

Наскільки я знаю, то в Geodesy напрям не покажеться. Але його можна показати в Діджіталс. Я зробив файл в ДМФ. Схема вийшла така (якщо це те що вам треба):

Primer-схема.zip (6.66 KB)

Дуже дякую!! Це саме те, що мені треба!
Але, я хотів би, щоб ви докладніше розповіли мені як саме ви це зробили.
Ще питання - я можу бути впевненим що в модулі geodesy не можна показувати напрями до опорних точок?

потому что модуль ГЕОДЕЗИЮ придумали для того чтоб всунуть, расчитать и уравнять геодезию, а для того чтоб показать, подписать, закрасить и т.д… был придуман модуль GED.

А теперь помогите мне пожалуйста разобраться в самом конфликте.
Скажите пожалуйста, правильно ли я ввёл исходные данные по теодолитному ходу, приложенному мной в первом сообщении?
Просто модуль геодезия, как сказали выше, не показывает схему опорных точек и по этому моя преподавательница утверждает что “ход висит на ОДНОЙ ТОЧКЕ!!!” и его может развернуть как угодно и что введённые мной в исходные данные дирекционные углы не участвуют в расчётах!
В этой работе предлагалось сделать так: в модуле МОДЕЛС нужно было создать опорные точки
348, Лесной и Долина. А 2 точки с неизвестными координатами нужно было получить методом прямой геодезической задачи приняв расстояние к ним 1000 метров(дирекционные углы даны). За тем создать ини файл и подгрузить его в ГЕОДЕЗИ.
Это, конечно, подействует, но это лишняя трата времени и работы.
Со мной не согласились…

Можна сформувати звіт по теодолітному ходу. Там видно, що програма рахує від відомого дирекційного кута до іншого відомого дир. кута. В результаті маємо обчислені невязки. Значить хід обчислено правильно.

Команда меню Експорт/Схема сети…. В Ход/Параметры закладка Експорт вибираєте ДМФ-шаблон, на основі якого буде створено схему ходу.
Але щоб повністю привести схему до загальноприйнятого вигляду (рамка, підпис довжин ліній і точок і т.д.) потрібно порацювати ручками :slight_smile:
Напрям до опорних точок показується, якщо відомі координати суміжних віхідних пунктів.

Дуже дякую!!
Це саме те, що мені потрібно! Але щось я не зщрозумів - коли я використовую команду ЄКСПОРТ у вікні програми з’являються лише точки ходу, без ліній та опорних пунктів.
Скажіть також, будьласка, який саме шаблон ви використовували?

Можливо ви вибирали Експорт/Пикеты…, а треба Експорт/Схема сети….
Шаблон - це будь який ДМФ-файл, умовні знаки якого будуть використані для створення схеми ходу. Шаблон потрібно розмістити в [b]C:\Digitals\Templates[/b]. Можете використати ДМФ, який я прикріпив до повідомлення від 04 фев 2011 18:59. Потрібно відкрити цей файл, видалити всі обєкти і зберегти його в [b]C:\Digitals\Templates[/b]. Потім вибрати його в якості шаблону в Геодезії в Ход/Параметры закладка Експорт.

Так и сделал. Но почему-то все равно направления опорных пунктов не показало(((

І не покаже. То я вже вручну домалював :smiley:
Щоб намалювати лінію із заданим дирекційним кутом, треба створити довільну лінію, виділити її, натиснути ALT і ще раз клікнути на лінії. Посередині зявляться дві паралельні рисочки, які перпендикулярні до самої лінії. Підвидите курсор до них і клікаєте правою кнопкою миші. Зявиться діалог, де можна буде поміняти дирекційний кут на потрібний. Галка відносний кут повинна бути знята (інакше кут буде відраховуватись не від півночі, а від попередньої лінії).

А дирекционный угол Долина-348 на схеме показан не правильно.
Ошибка ровно на 180 градусов))

ага. поспішив… :blush: