HELP для нечастих пользователей

:cry:

Неужели все настолько плохо, что не выразить словами?! :open_mouth:

Програмою пользуемося недавно тільки для конвертації файлів. Згідно нової документації яка передається в ДЗК потрібна схема перенесення межових знаків в натуру в якій потрібно в графічному плані показати ділянку для приватизації, базис теодолітного ходу або “пару” GPS із яких буде зроблений розчет на кожний поворотний угол ділянки-дирекційний угол+віддаль.Схемка є но пока виложть неможу.Точна інформація що зроблена в Dititals. Дякую за відповідь.

Боюсь, поверхностного знакомства тут не хватит, форум не заменит хотя бы краткого обучения из рук более опытного пользователя.

Принципиально, шаги для создания такой схемы могут быть следующими:

• нанести (или загрузить из поддерживаемых форматов) по координатам исходные пункты и участок (панель Сбор, команда Файл-Открыть)
  • подобрать масштаб для будущей схемы (Карта-Помеченые в рамку, Карта-Свойства)
  • пометить базовую линию и участок, вставить промеры (Вставка- Промеры)
  • дооформить чертеж текстом (Вставка - Таблица-Текст), нарисовать рамочки и т.д.
  • сохранить и напечатать.

Вдячний за відповідь-консультацію.

Хотілось іще раз вернутись до свого питання.Після роботи з програмою получилась схема. Но вона трохи відрізняється від шаблону. Виложую шаблон по якому потрібно створювати схему. Чи насправді це зроблено в Діжіталі і якщо так то чекатиму пошагову інструкцію. Дуже вдячний.

Не думаю, что данный чертеж сделан в дигитале.
Однако сделать подобный вполне возможно. Неободимо чуть больше усилий и работы “ручками”.

Нужно создать (найти) значок со стрелкой, чтобы нарисовать по образу и подобию. А дирекционные углы с длинной можно получить для конкретной линии путем пометки и выполнения команды Вставить-Таблица-Длины/Углы. Остальное - оформление.

А зачем в схеме переноса дирекционные углы? Там должны быть углы относительно нулевого направления (у нас по крайней мере так)

Після зміни руководства як завжди буває нове руководство повернуло всю документацію для переоформлення по нових зразках. В тому числі і появилася ця схема. По фаху я інженер геодезист. Після ознайомлення з даною схемою на 100 відсотків впевнений, що винести по ній ділянку в натуру почті що не реально. Но зайшовши на форум в мене небуло задачи шукати істини. Просто хотілося научитись малювати дану схему в прогромі. Хочу доповнити: трохи " поклацавши " дану програму зробив для себе висновок,що програма чудова . А схема як була так останеться схемою.Дуже вдячний що мене “вислухали” і надали поради. Напевно буду частим гостем форума.

Не хочу обидеть землеустроителей, но по моему глубокому убеждению, до 80% наполнения нынешних “проектов отвода” и “документаций” - БУМАЖНЫЙ МУСОР, за который нам будет стыдно перед потомками, лишенными лесных дубрав.
Большинство чертежей вставляется в отчет по принципу: “має бути!”, “завжди було!”, “в еталоні ж є?!”.
По поводу схем выноса - впечатление такое, что технический прогресс обошел землеустройство стороной.

Впрочем, чего удивляться, будто мы все ТВ не смотрим и не видим, что в стране творится. Так и едем в Европу на телеге, по дороге колеса теряя.

На закінчення даної теми хочу сказати,що схема це приходне. Основи геодезії ніхтоне відмінить і нічим не замінить. Вибачаюсь, що одна із назначених мною тем получилась дискусією.Хотілось би цю тему закрить. До зустрічі на форумі із запитаннями сутєво по Дигиталі.

З кожним роком прогрес оминає і геодезистів також. Коли читаєш подібні статті:
gisa.ru/45032.html , то відчуваєш себе неандертальцем. Перехід в ЗАКОННУ систему координат секретний, десь дістаєш координати пунктів, наносиш на планшет результати зйомок… Це в кращому випадку. В найгіршому - віддаєш роботу і про неї вже ніхто ніколи не дізнається.
З існуючими державними порядками в галузі геодезії - ще декілька років і процес буде неповоротний. Я думаю, що якби китайці знали рівень наших справ, то вони б довго сміялись.

Мы же в ветке “Разное”, почему бы не подискутировать?

Самое интересное, что все это есть и в Украине. Только влияние Укргеодезкартографии на процессы впровадження оставляют желать лучшего. Геодезия по крайней мере честна - мы делаем и продаем РАБОТУ.

А землеустройство в текущей законодательной базе просто инструмент для дерибана и выжимания соков, со всеми вытекающими: шальными деньгами, коррупцией, нервотрепкой наконец. Свет в конце тоннеля есть, да тоннель не кончается.

ГУГК - інстанція якій ми платимо гроші за ліцензію. Я думаю так, якщо вже є ліцензія, то доступ до координат повинен бути відкритим і безкоштовним. Бо за що тоді заплачено? А виходить, що навіть за координати в міській умовній системі потрібно “домовлятись”.
Ми всі цивілізовані спеціалісти: користуємось GPS, електронними тахеометрами, спеціалізованим ПЗ - а матеріали треба здати на жорстких планшетах. Абсолютно алогічно. Для чого тоді відбувається весь технічний прогрес?
А за базовими GPS-станціями - майбутнє. Але без втручання державних структур реалізація цієї ідеології неможлива.

Землеустроители не обиделись и поддержали… тупо мусор бумажній… в дело вложить 5..отсилі 6 листов…

1. Пояснювальна записка… (кратко о вып. работе)
  2. Дозвіл на приватизацію..
  3. Паспортні дані громадянина..
  4. Схема зйомки та привязки
    5 Акт погодження меж
  5. Кад план…с каталогом координат.

Всё остальное просто мусор…

Це ви можете пояснити нам, спеціалістам котрі усе розуміють, а Ви спробуйте пояснити деутатам міської “ВЛАДИ”, котрі вцьому абсолютно нічого не петрають , от з відсіля і зявився увесь “мусор” в технічках, щоб усе дотошно розжувати
:laughing: :laughing:

Приобрели сетевую лицензию на 3 пк Digitals Standard. Подскажите как все это дело установить,есть ли какая инструкция по установке именно сетевой лицензии.

Смотрите раздел Установка сетевого ключа защиты на бумажном вкладыше-инструкции, которая находится в коробке с диском. Там все описано.

Огромное спасибо за ответ.

Здравствуйте! Помогите начинающему пользователю этой программы, я тут прочитал что можно

1. Схема зйомки та привязки
  2. Акт погодження меж
  3. Кад план…с каталогом координат.

Как это все сделать в программе. Я нашел в папке с программой АКТ погодження, планчики и так далее, но как применить это все в программе не знаю. Подгружаю уже готовые участки еще которые делались в Dosmap и переделанных уже новых в менеджере хмл. В программе. а Отчеты не работают и Акты и планчики и сама документация.
Если можно Опишите, пожалуйста, поэтапно, начиная с загрузки файла. Может я допускаю где то ошибку.
Или не знаю в настройках где то.
У меня даже в примере описания не от А-Б-В, а 1-2-3 :frowning:

Заранее спасибо за помощь!