Я бы сказал: человека и пользователя дигитал. Эти ветки развития людской расы параллельны.
Ну да, а зачем тогда диджитал вообще создали?)))
Давайте вернемся к ручным чертежам и рассчетам в столбик!)))
Такую функциональность сложно представить в составе дигитала. Тут работа для маленькой сторонней утилитки. Или, как предложено выше: эксель и минимум инженерной смекалки.
функция очень нужная. Можно и стороннюю прграмку добавить. Типа топотрейсера
Извините, сейчас нет времени этим заниматься. А сторонние программки такого типа уже есть, типа GlobalMapper’a.
Не могли бы Вы объяснить, как это в Global Mapper осуществляется?
Что-то не могу вообще разобраться. Он просто немного сплющивает по вертикали снимок, а координаты остаються те-же!
А, совсем забыл, с какой точностью координат мы получаем преобразованные снимки (не относительно преобразования, а относительно плоской системы)?
Якщо ви грузити неприіязані знімки з гугла - то десь до 20 метрів.
drive.google.com/drive/folders/ … b01a-wEW_e
Є детальні растри викачані SasPlanet.
Збережені з геоприв’язкою.
На меті стоїть трансформувати растр в СК63-4 щоб потім вставити його в Автокад.
Порадьте як краще транчсформувати зображення?
На прикладі
Myk2018_1-5.tif
Маю проміжний ітог, без глубокого аналізу.
1)При склюванні растру в СасПланет обирав “Проекція шару ” ()
2)Отримав трансформовнаний растр з “WebMercator (EPSG3857)” до СК63
Посадив його по діагоналі на старий растр в моєму випадку різхниця становила 0.000946467% діагоналі (на 100 я помножити не забув)
або на 32425.8583метрів розбіжність на інших кутах склала 0.3069метрів
Результат не правдоподібний мабуть, буду розбиратись далі.
3)Можливо в налаштування СасПлвнет роблю шось не так - наводжу скрін налаштувань
Думаю вони впливають лише на кінцевий результат склеювання, а не на викачку. Та впливають на співставлення шарів Саспланет між собою
Опис файлу zmp - опис шару Саспланет ТУТ
sradiusa — радиус большой полуоси эллипсоида.
sradiusb — радиус меньшей полуоси эллипсоида.
sasgis.org/wikisasiya/doku.p … 0%B8%D0%B8
В мене. Не знаю чи вірно.
sradiusa=6378137
sradiusb=6356752
Коротко опишу, можливо матиму надхнення то запишу відео.
D Datum.ini додаємо
;Проекция, применяемая в Google Maps
[WebMercator (EPSG3857)]
Projection=1
a=6378137
f=298.257223563
Scale=0.9996
FalseEast=500000
FalseNorth=0
PrimeMeridian=0
AddZone=0
1)відкриваємо растр dipEdit (в Діджитал Орієнтування растрів) та перезберігаємо його в той самий tif (є багато варіацій цього фармату і ми робимо варіацію підходящу для Діджіталс)
2)Потім бажано стіорити піраміду масштабів щоб швидше працював в різних зумах
3)в Діджитал Орієнтування растрів заходисо в архів
4)Шукаємо свій растр в середній колонці in Header TIFF Files (вбили шлях), обрали растр, обрали Datum “WebMercator (EPSG3857)”, нажали “SetDatum”.
5)Тепер наш растр має систему координат яку сприймає Діджіталс, в тому числі тепер працюватиме Скріпт трансформації растрів які знаходяться в одній папочці в іншу систему координат
Скрипт знаходиться тут Библиотека полезных скриптов - #192 від system
Цей скрипт фізично перероблює пікселі растру до потрібної (вказаної нами СК). Це можна і не робити якщо ви хочете працювати з растром в Діджіталс лише, а не вставляти його в автокад наприклад. Якщо потрібно працювати лише в Діджіталс то трансформація растру в іншу СК відбувається як трансформація звичайного полігону.
Как продвижение в склейке?