Функція Sel (значення)

Доброго дня!
В мене зявилась проблема!
При одних параметрах функція SEL працює, а при інших ні!

Працююча функція:
ID Параметр

38 Значення1 - значення, що незмінюється
39 Значення2 - значення, що змінюється
40 Значення3 - значення пусте
41 =Sel(P[38],P[39]|P[40]|*|P[39])

Тобто якщо два значення збігаються, то виводить пусте значення (Р[40]) " ", а коли відрізняється то виводиться значення (P[39])
P[38]=“205,82”
P[39]=“205,82”
то P[41]=" "

P[38]=“205,82”
P[39]=“204,62”
то P[41]=“204,62”
Ну це так я описав як розумію :smiley:

Непрацююча функція: (хоча як намене малаб працювати)
ID Параметр

-2 Z - значення, що незмінюється

39 Значення2 - значення, що змінюється
40 Значення3 - значення пусте
41 =Sel(P[-2],P[39]|P[40]|*|P[39])

Тобто якщо два значення збігаються, то виводить пусте значення (Р[40]) " " а виноситься зовсім інше значення (P[39]) - чому неможу зрозуміти, а коли відрізняється то виводиться значення (P[39])
P[-2]=“205,82”
P[39]=“205,82”
то P[41]=“205,82”

P[-2]=“205,82”
P[39]=“208,00”
то P[41]=“208,00”

От я хотів би знати чи це я щось не так роблю, чи це якась помилка, і чи можливо це підправити, щоб з значенням висоти воно працювало нормально! Бо я вже даже перепробував змінювати тип параметрів, нічого незмінилося!

Ой вибачте, я знайшов свою помилку! В віндовсі стояв розділювач “кома”
Все що треба було це поміняти “кому” на “крапку” :smiley:

Ще одне питання створив параметр (табличний) там 8 значень.

Коли виноситься лише одне значення в таблиці зявляються палочки.
Коли два і більше значення то ці палочки зникають.

Як зробити, щоб їх не було і в першому варіанті?

как сделать чтоб из строки Р[23] (у меня код КОАТУУ выбирает по маске “=@:KOATU.txt” таже RADA.txt тока наоборот переставил рада затем код) выбирало название рады и прописовало автоматом в строку Р[12].

В 12 параметр пишем формулу. =SEF(P[23],RADA.txt)

Немного дополню ответ:
В дистрибутиве есть файл Digitals\Lists\Rada.txt, в нем в первом столбце(ключевой для функции SEF) указано только первые 8 цифр кода КОАТУУ, потому если используется этот файл, то формулу нужно изменить на =CUT(1,8,SEF(P[23],RADA.txt))_рада Назва місцевої ради.

P.S. Кроме того бывают случаи, когда необходимо подкорректировать файл Rada.txt, например, в некоторых областных центрах используют коды районов города, а в некоторых не используют. Также ситуация отличается от стандартной в случаях, когда одна рада подчинена другой (пригороды Донецка и несколько примеров в Крыму), а вам по коду КОАТУУ одной из них нужно получить название другой. Если столкнетесь с проблемами в таких случаях, пишите на форуме или на help@vingeo.com

попробывал неработает :cry:

а вот так "=SEF(Parent[23],RADA.txt) "заработало

спасибо, очень помогло

Підкажіть будь-ласка,
SEL(P[299],В межах|P[294]|За межами|SEL(P[294],Верхнячка|Верхнячківська сільська рада|В. Синьовидне|Верхньосиньовидненська селищна рада))
Якщо параметр 299 В межах, то працює, якщо За межами - нічого не показує. Тут я вклав функцію в функцію. Дякую.

Скажіть, як записати функцію квадратного кореня, наприклад:
=корінь квадратний(P[1]+P[2])
В мене Digitals з 2012року.

Також, маю всередині полігону кілька полігонів іншого шару, як знайти суму площ полігонів всередині полігона. Треба функцію для параметрів. Площу треба тільки внутрішніх шарів, зовнішні не зачіпати. Ще знаходити кількість об’єктів в полігоні по шарах. Також можливість виводити в рядок всі шукані параметри відповідних шарів всередині полігону.

І ще, ци можна записувати формули в клітинках вставлених обктів Excel?

Дякую.

В Digitals имеется ограничение на длину имени параметра в 255 символов. Поэтому длинные формулы нужно выносить в отдельный файл и использовать функцию FFF

Вы пытаетесь решать свои задачи неподходящими средствами. Если требуются сложные вычисления используйте скрипты Digitals. В них можно вычислить и квадратный корень и сумму площадей внутренних полигонов.

Формулы в таблицах Excel, внедренных в Digitals будут работать. Однако вычисляться они будут только при вызове Excel двойным кликом. Впрочем, аргументы формулы также можно изменить лишь в Excel.

SqrtExample.dmf (5.1 KB)

Функція ZOL повертає потрібний список. Не звертайте увагу на те що там приклади по грошовій оцінці, використання функції значно ширше

Для використання функції ZOL важливо мати версію Ged.exe від травня 2012р., або пізнішу, бажано останню

Здравствуйте. Помогите пожалуйста с функцией SEL. Есть формула “гр. FIO(P[161])” которая выдает список смежников и есть постоянная “DefaultNeighbor=- землі сільської ради” которая автоматически прописываеться если нет смежников или дорога. Вот хотелось что бы она автоматом не прописывалась вообще. Если ее совсем убрать из параметра “DefaultNeighbor=- землі сільської ради” она не будет работать в других шаблонах. По этому хотелось что бы условие в этом случае убирала эту надпись.

Можна створити кнопку скрипту з функцією @SetConstant DefaultNeighbor=
Вона очищатиме дану константу до перезапуску програми

Але це, мабуть, не те, що вам потрібно.

Якщо прописати у функції в шаблоні, то Sel(P[161],Землі резерву|“”|*|“гр. FIO(P[161])”)
читається як “якщо параметр 161 дорівнює Землі резерву, то результат - пусто, інакше - параметр 161 у вигляді гр.ПІБ”

Але для чого залишати пусті рядки? Адже вони будуть не повністю пусті, букви “від А до Б” залишаються все одно. Тут, мабуть, одними функціями шаблонів без скрипта не обійтися.

Якщо у вас дороги чи землі сільської ради, то чому не можна їх також обвести суміжниками і відповідно заповнити?

Не получилось, вот что вышло:
гр. “гр. FIO(Козацька Валентина Семенівна”)
гр. Землі резерв
гр. “гр. FIO(Білик Сергій В?ячеславович”)