Перенести участки в систему координат долгота-широта

Участки разнесены в базе просто на плоскости (x-y). Как ее переконвертировать в систему координат широта-долгота (чтоб можно было ее накладывать например на карты Google Earth).

Карта|Система координат перерахує позначені об’єкти в проекцію Земна (широта/довгота).
Для чого конвертувати :question: Збережіть карту Файл|Зберегти як… тип файлу Google Earth KML/KMZ, у вікні Налаштування KML/KMZ експорта: вибрати Система координат карти, Посадити на поверхню землі, Запустити Google Earth (має бути інстальована Google Earth) і будете мати покладену карту в шарі Тимчасові місця в Google Earth.

Как програма будет знать какие координаты нужно прописать для каждого участка

Вы попробуйте сначала, а как это выполнить это головняк программы.

Тут

Тобто якщо ділянка намальована на площині а потрібно щоб на сферичній поверхні вона була в Конкретній області конкретному районі та конкретному населеному пункту а так програма може закинути її наприклад кудись в Африку

Карті з ділянкою має бути призначена відповідна система координат (датум): Карта|Властивості Datum, тоді при експорті в KML/KMZ в Африку Ви точно не попадете :laughing:

Jvirka.rar (103 KB) наприклад ось файл перекинути в kml

У Вас непонятная система координат, скорее всего местная. необходимо пересчитать в какую нибудь нормальную СК допустим в СК63, тогда всё без проблем пойдет в Google. а можно и в Диджитале закачать снимки чтоб на снимках были ваши поля.

Перерахуйте систему координат, вказавши

. Наскільки я зрозумів, у місцевій системі координат в карті, опущено першу цифру. Отже попадаєм SK63(1), тобто 1-а зона (якраз біля: Жвирівська сільрада, село Завишень)

Якщо часто приходиться мати справу з такими “обрізанними” координатами, то зробіть наступне:

1. Відкрийте блокнотом файл Digitals\Datums.ini.
  2. Знайдіть опис місцевої системи координат, та змініть за зразком (жирним виділені зміни).

;Местная система координат на базе СК63
;Для перехода из/в СК63 используются связующие точки (TiePoints)
;координаты которых известны в обоих системах координат
;В данном примере задана одна связующая точка, “отрезающая” старшие
;цифры координат СК63
[Местная]
a=6378245
f=298.3
Scale=1.0
FalseEast=300000
FalseNorth=-9214.688
PrimeMeridian=22
AddZone=1
CurrentZone=1
ZoneSize=3
Helmert=25.0 -141 -78.5 0.0 -0.35 -0.736 0.0
TiePoint1=5000000 1000000 0 0 0 0

1. Збережіть файл

Після цього при збереженні в kml (чи при загрузці растрів з інтернету, чи при перерахунку координат) використовуйте систему координат “Местная”.

В мене немає чомусь експорту в KML/KMZ

Експорт в KML/KMZ виконується пунктом меню Файл|Зберегти як… тип файлу Google Earth KML/KMZ. На всяк випадок, почитайте форум за результатами пошуку KMZ. Наприклад Экспорт в KMZ с уровнями детализации

Ось що в мене в файлі Datum
[Krassovsky (SK42)]
a=6378245
f=298.3
Scale=1.0
AddZone=1
FE=500000
FN=0
Helmert=0 0 0 0 0 0 0

[WGS84]
a=6378137
f=298.257223563
Scale=0.9996
FE=500000
FN=0
Helmert=0 0 0 0 0 0 0

[WGS84 ↔ SK42]
a=6378245
f=298.3
Scale=1.0
FE=500000
FN=0
AddZone=1
Helmert=25.0 -141 -78.5 0.0 -0.35 -0.736 0.0

В мене в меню Файл/Зберегти як немає формату KML/KMZ

Обновите программу и файл datums.ini. А еще лучше возьмите сразу целый дистрибутив.
vinmap.net/?act=download
Если конечно позволяет давность вашего ключа.

Вам потрібно оновити програму, ймовірно. Версію програми можна побачити в заголовку вікна Digitals.

У мене версія 5,0 (16,07,2008)
Можна обновити безпосередньо через програму?

Так читайте ж, нарешті, форум, зокрема те що Вам відповідають :cry: . Якщо у Вас є ключ захисту, термін дії якого на сьогодні не закінчився (термін дії), можете оновити і через програму (якщо у версії 16,07,2008 є пункт меню для оновлення).