інша проблема

У Digitals за 25.05.16 службовий параметр P[-7] Codetopo мав за значення ID шару об’єкта.
Після оновлення Digitals до 04.08.16 - параметр P[-7] вже розраховується не як ID шару об’єкта :question:

Перепрошую :blush: Розібрався: закралась формула *8 в маску параметра P[-7]! Отже, виходить, значення службового параметра не розраховується по формулі маски у складанні 25.05.16, але розраховується - у складанні після 04.08.16?

Пробачте. А все-таки є неув’язка:

"В маске строкового параметра допускаются следующие символы-заместители формата и их комбинации:

Я розумію, що застосування формату в масці фіксованого параметра P[-7] “Ідентифікаційний код шару об’єкта” є нелогічним і непотрібним. Але всі карти, що були зібрані на шаблоні лісових карт, містять у згаданому параметрі маску *8, причому тип параметра - “символьний рядок”. Однак на збираннях Digitals після 20.05.16 маска *8 сприймається програмою як формула, тому замість ID шару маємо ID*8. От і не працюють коректно всі скрипти, в яких застосовано пошук об’єктів за значенням P[-7].

Вихід є: перед запуском будь-якого скрипта перевірити, чи не заповнена маска P[-7] і якщо заповнена - очистити маску та зберегти карту… Так тип же параметра - рядок, чому ж так? Щоб виконавцю оновитись з Інтернет - виходить потім морока на голову зі скриптами через маску параметра. Може варто виправити поводження програми із фіксованим параметром?

Доброго дня.
Після того, як переставив програму Digitals, кожного разу після запуску Автозахоплення збивається на 0,10. І кожного разу доводиться виставляти на потрібне - 1 м.
Раніше воно зберігалося з попереднього сеансу роботи.

Ваша правда. Точність карти на папері (меню Сервіс > Налаштування… вкладка Правка значення в полі Точність карти на папері - записується у файл Ged.ini як значення ключа Text секції [FormOptions.edtMapAccuracy]. Може у Вас скрипт обробки події встановлює значення командою @SetMapAccuracy Value_mm?

Дякую.
я просто не знав, що це значення по замовчуванню задається в меню Сервіс > Налаштування… вкладка Правка значення в полі Точність карти на папері

Новые возможности программы - Составные условные знаки через списковые параметры - дуже толкова можливість для оформлення та візуалізації тематичних карт.
Однак після зміни типу параметра на “список” і присвоєння значення його маски (наприклад ЛІСОВІ КУЛЬТУРИ ЛІСОВІДНОВЛЮВАЛЬНІ 109|КОРДОНИ ЛІСОВІ 51), де значення параметра відділено від номера умовного знаку символом табуляції, спостерігається заливка контейнера підпису, винесеного з іншого параметра. Причому, заливка контейнера підпису така ж, як заливка лінійного умовного знаку, призначеного для шару.
Зауважу, що атрибути заливки в менеджері параметрів мають перевагу над вказаними атрибутами для контейнера підпису. [attachment=0]Demo.JPG[/attachment]Безперечно, така особливість ще більш візуалізує віднесення об’єкта до певного шару за заливкою контейнера підпису (на скріні: полігони 3, 4 і 7 в шарі з умовним знаком - жовтий пунктир; полігон 6 - в іншому шарі, з умовним знаком - бірюзова суцільна лінія).

Але виникає дилема: або заливка контейнера підпису така як в менеджері параметрів, або така - як заливка лінійного умовного знаку, навіть при атрибутах параметра - “без заливки”.

Мабуть, в менеджері параметрів, у фреймі “Атрибути заливки”, тепер потрібна опція “Преобладать” - рос., або “Переважати” - укр.

Здравствуйте. Подскажите что нужно отключить в настройках, что бы перестала обновляться карта при каждом приближении или действии (постоянно начинает мерцать - то появляется то убирается и так пока все объекты не перегрузит) на карте много объектов я думаю что это авто обновления карты. Включить черновой вид не вариант, не видно подписей.

Это карта сохраненная в Postgresql?

Слушна пропозиція: не оновлювати всю карту на екрані, якщо при затиснутій клавіші “shift” прокрутив колесо миші для збільшення/зменшення масштабу відображення.
Одне діло, меню Сервіс > Налаштування… вкладка Вигляд поле Кратність зміни масштабу, цей показник визначає кратність зміни масштабу відображення кнопками “+”/“-”. Колесом миші - от тут оновлення карти відбувається з “малою” кратністю.
Мається на увазі зробити так, щоб визначати в налаштуваннях: оновляти карту один раз при зміні масштабу колесом миші- коли перестав крутити колесо миші?

Так, дійсно. Для фіксованих параметрів, які є числовими, формула спрацьовувала навість якщо змінити тип параметру на Строка.

Помилку виправлено.

Чемно дякую. Тепер, з версії 30.09.16, ліспроект може далі працювати зі скриптами в лісових картах.

Хочу додати параметри матеріалу покриття для шару покриття доріг в Digitals. Раніше ця функція спрацьовувала, можливо я щось не те роблю, чи є якийсь ньюанс? Я відредагувала маску параметра, зберегла зміни, додала необхідний параметр в слой, але випадаючий список чомусь не з’являється…

Стиль параметра - список

Пiсля вчорашнього оновлення

Дякуємо за інформацію. Виправлено.

Доброго дня. @Calc Replace не мiняє на пробiл, @Calc Replace($Text,“,”," ")

Пробуйте замінити на char(32)
Перепрошую, колись вже було вирішене тут

… це зрозумiло, але можна поправити функцiю розробникам, тим бiльше, що писалося це ще рiк тому. Дякую.

Виправили!

$Text=A,B,C
$Text=@Calc Replace(“$Text”,“,”," ")
$Text=@DequoteText $Text
@Dialog.Message $Text

потрібна допомога, поставили нового принтера на офісі HP LaserJet P2055d і при друкувінні кадастровго плану.DMF формат, експлікація (OLE обєкт) повністю чорна! як вирішити цю проблему?