Доброго дня! Хочу перерахувати в Digitals координати виду широта/довгота (WGS-84), отримані з RTK-вимірювань, у систему УСК2000. Використовую для цього датуми “Широта/Довгота” і “USK2000”.
Але ж вони в УСК2000 повинні бути однозначними і однаковими для всієї України. Чи це саме “надсекретність” трьох коефіцієнтів розвороту спричиняє таке зміщення?
UPD:
провів ще один невеликий тест, перерахував ці координати за схемами
WGS84 → СК63 (Zakpos) → УСК2000 (Digitals)
WGS84 → УСК2000 (Zakpos)
Результати виявились майже однаковими, розхождення близько 2 см. Виходить що в Digitals можна нормально перетворити з кривої СК63 в рівну УСК2000, але не можна з рівної BLH(WGS84) у рівну УСК2000
Спасибі за направлення в правильне русло! До сьогодні думав, що різниця між WGS84 i ETRS89 на рівні кількох міліметрів, а там, виявляється, зсув 2,5 см/рік. Своє запитання вважаю закритим
Потому, что это не просто пересчет по 7 параметрам с известной проекцией, а создание нерегулярной трансформации на определенную область, которая кроме пунктов высших разрядов, должна включать и полигонометрию и тд.. что априори такой точности не имеет, о чем неоднократно твердили представители НИИГК и я им верю
Сам занимался локализацией/калибровкой районов работ от нескольких пунктов GNSS методами, знаю какие невязки могут повылазить.
Сама СК42/63 (глобально) не может иметь точность даже сантиметры, только первые дециметры.
В останніх версіях можно вказувати осьовий і в градусах (34°30’) також. Бо деякі з них, наприклад, 31°50 потребують забагато цифр у десятичному вигляді.
При пересчете границы сельского совета с СК-63 через реестры в УСК-2000 площадь с 3009,0627 становится 3009,4115 … Беда. .. и шо делать? Попробуй голове это объяснить. И это все в одной зоне УСК-2000 (5)