Підскажіть будь ласка. Вставляю орєнтоване растрове зображення в карту, але його не там немає.
Наприклад
Коли вставляю раст з такими даними все нормально:
Формат - TIFF tiled(Intel)
Размер образа: 406,6x821,6 мм 1564x3160 пикс
Размер пиксела: 260,00006143µm, 98dpi
Бит на пиксел: 8
Бит на канал: 8
Пирамида :от 1:2 до 1:16
А коли вставляю раст з такими даними тоді взагалі нічого не відбувається:
Формат - TIFF tiled(Intel)
Размер образа: 1404x1872 мм, 5400x7200 пикс
Размер пиксела: 260,00006143µm, 98dpi
Бит на пиксел: 24
Бит на канал: 8
Пирамида от 1:2 до 1:32
Думаю, що причина в розмірі образа, але при його зменшенні сильно втрачається якість, а ділити його на частина не хочеться бо це засканована ціла карта.
Каким образом вставляете? Расскажите подробнее. Ориентированные изображения располагаются в карте согласно их данным ориентирования, поэтому изображение может находиться далеко за пределами карты.
В блок ОПОРА - Точки модели Models INI ввожу кординати чотирьох точок, потім в блоці Модель вибираю Зовнішнє орієнтування орєнтую точки та зберігаю результати орієнтування.Тоді в Діджиталс беру Вставка Растровое изображение 1:1 карту не вставляє.Зразу вибачаюсь, просто поки ще тільки вчусь працювати в Діджитал.
Для работы с растром не нужно вставлять его через Вставка|Растровое изображение, так как в этом случае действительно есть ограничения на размер растра. Используйте вместо этого Растр|Открыть…
Справа в тому що через Вставка|Растровое изображение я вставляю потрібний мені орієнтований растр в потрібний шаблон для викопіювання земельної ділянки наприклад 1:10000 і потім що мені потрібно то це тільки перекинути його на задній план та натиснути кнопку Сложный полигон і даний растр мені обрізає по заданій рамці.Тоді на схемі є все і текст (назва об’єкта, рада, власник і т.д.) і ділянка в масштабі і растр. А через Растр|Открыть я нічого зробити не можу. ![]()
Какой формат листа шаблона у Вас. Я подозреваю, что это A4 или A3. В таком случае, вы не обосновано используете большие по размеру изображения.
Если это не орто, тогда, очевидно, разрешение указано неверно. Длина почти 2 метра, не думаю, что у вас есть такой сканер. Скажите истинные размеры оригинала. И для печати выкопировок вполне достаточно 150 dpi (настоящих).
Для больших орто изображений Вы можете использовать вставку через ссылку. Для этого режима вставки также работает обрезка при помощи сложного полигона.
Шаблон А 4 формату, але ж я вставляю зображення більшого розміру, а лишнє вирізаю.Сканер шукали спеціально і знайшли, так що це дійсні розміри оригіналу. Шукали спеціально для того щоб викопіровка була привязана одним куском, а зараз поки що розбили зображення на три окремих окремих і окремо їх орієнтували, але знову тепер виникають незручності в залежності від координат ділянки вона може опинитися або зверху зображення або знизу і тоді для того щоб обрізати по рамці необхідно переміщати і зображення і ділянку.А хотілося б зразу після вставки обрізати зображення по рамці, як ми робимо з іншими зображеннями, або коли ділянка попадає на середину зображення і це зображення перекриває повністю рамку. Якщо суто такої можливості вставки такого великого зображення в Діджитал не має, тоді якщо можна дати посилання на пояснення як працює вставка через ссилку.Бо ще не практикував такі вставки.Дуже вдячний за відповіді.
Перевірте чи співпадають системи координат орінтованого растру та векторної моделі
Вибачаюсь, де це можна перевірити? ![]()
Про использование команды Вставка>Растровое изображение можно почитать тут FAQ для начинающих пользователей (основы) - #6 від Sergiy_Oliynyk.
А при несовпадении ориентирования растра с СК карты, растр после вставки окажется далеко за пределами карты и при выполнении команды Вид>Показать все вы должны увидеть, что все объекты карты сжались в точку.
Після вставки растра при выполнении команды Вид>Показать все - об’єкта растра як такого взагалі не має, навідь при вставці в чисту карту.Напевно справа не в системі координат. При вставці растра і виборі збільшення його не вставляє при 1:1, а тільки починаючи 1:2.При цьому дуже сильно втрачається якість зображення,яка унеможливлює його використання.Буду пробувати вставку через ссилку.