На практиці зустрівся з такою проблемою. Межа між земельними ділянками проходить по схилу крутизною 4 градуси. В кадастровому плані прописується горазонтальне прокладання, а сільський “Спеціаліст- землевпорядник” та за сумісництвом голова села не хоче підписувати справу, тому що натуральна міра лінії майже на 90 см довша ніж в кадастровому. Я йому пояснью принципи геодезії - марно. Тепер питання , чи можна в Ged додати функцію прописування біля горизонтального прокладання ще й натуральну міру лінії - наприклад 334,46 (334,88) враховуючи перевищення точок (працюю електронним тахеометром). Така форма запису мір ліній існувала за радянського союзу, бачив на багатьох планах м. 1:10000.
Можливо, щоб не виконувати цих дій і не створювати декілька різних відрізків замість однієї полілінії, програмістам потрібно допрограмувати параметр типу Номера точек [N], Длины линий [N], щоб значення туди можна було вписувати вручну і потім виносити їх як підписи.
Наприклад, я зараз цифрую червоні лінії і потрібно у вершинах полілінії підписувати їх номери. А нумерація точок не є послідовною. За відсутності такого параметра мені треба спочатку обвести об’єкт полілінією, а потім створити точки в її вершинах і винести підписи.
Такая возможность есть, относится к недокументированым, если не к глюкам.
В любом параметре набейте, к примеру, цифры через “|” (палку).
Вынесите подпись, получится столбик цифр. Теперь размножайте подпись с ctrl, при этом подпись разваливается на отдельные элементы.
Извините что вмешиваюсь… по позвольте заметить что все явно выраженые перепады неровности и т.п.
..снимаются тахеометром..тоесть ЕСЛИ по средине например ГОРБ… то снимается дополнительная точка
на местности. Вам то и незнать …ай я яй…))). И будет не прямая…а два отрезка, которые можно проектировать как угодно хоть с учетом высот хоть без..хоть проекция хоть нет… … - 2 балла по геодезии… Dkrav
По першому пункту - мені все одно, по другому - (якщо можна ) усі тримінні лінії з кутом нахилу до 2-х градусів можна записувати як двомінні, там розходження незначні.
Загружайте окончательный вариант.
Пробел решили оставить, так как в общей длине подписи его вклад невелик.
Трехмерные длины выносятся только для тех линий, где они отличаются от двумерных больше чем на 1 мм.
Очень важная тема.
У нас история следющая: Имеем исполнительную съемку газопровода, который преимущественно проходит подземно. Но, есть несколько мест где он выходит на поверхность (переход через жд пути, проход по эстакаде и т.д.). В общем, рисует замысловатую кривульку.
Заказчик задает вопрос: Какова протяженность газопровода?
Ответа до этой темы не было.
Теперь для полного счастья осталось добавить 3D периметр…