Запрос на функцию

Дуже дякую. Те, що і треба було. Правда, я трішки видозмінив рішення. Вніс формулу не у назву параметра CN, а в його маску. Бо інакше (про це я зразу не подумав), при редагуванні старих обмінників з назвою шару угіддя просто як “IN4_Угіддя” будуть стиратися уже заповнені параметри CN.

Додали функції DisableEvents та EnableEvents які забороняють та дозволяють визов подій.

Дуже дякуєм. Маємо надію на подальший розвиток можливостей обробки подій для кращої автоматизації.
В мене питання наступне.
Функція @Map.Object[N].NextNumber ParamIndex ParentLayerIndex повертає наступне (після максимального) значення параметра ParamIndex серед об’єктів шару об’єкта N в межах найменшого батьківського об’єкта шару ParentLayerIndex.
Чи можна до вказаної функції додати необов’язковий параметр All, вказавши який, отримаєм наступне (після максимального) значення параметра серед об’єктів усіх шарів в межах батьківського об’єкту?

Скажіть будь-ласка чи можна зробити, щоб в скриптах ДМТ шаблон вибирався не по порядковому його номеру, а по назві, а то вже надоїло постійно в скриптах міняти кожен раз, коли добавляєш новий ДМТ-шаблон, чи можливо прописати в скрипті назву другим шляхом?? Наперед дякую!!!

@ExecuteDocument DMTTemplateName

Хочу підняти питання:

• чи можна зробити так, щоб застосування функцій @Map.SelectGroup GroupName, @Map.SelectLayer не спричиняло оновлення карти на екрані, заборонене попередньо функцією @Map.BeginUpdate, адже якщо є заборона оновлення, не оновлюють екран функції @Map.SelectAll, @Map.SelectByParameters, @Map.SelectConnected, @Map.SelectLayerByName?
  • функція @Map.EndUpdate [RefreshAlways], де необов’язковий параметр (оновлювати завжди) означає …?

Перепрошую, не знайшов скриптової функції видалення підпису для об’єкта @Map.Object[N].RemoveCaption ParamIndex.

Є скриптові функції @Map.Selected.CreateCaptions та відповідно @Map.Selected.RemoveCaptions;
є функція @Map.Object[N].CreateCaption ParamIndex та відно мала би бути @Map.Object[N].RemoveCaption ParamIndex.

Страх як не хочеться в скрипті записувати номера всіх позначених об’єктів у текстовий список, а потім перебирати список, селектувати кожен об’єкт (треба аналіз дотримання певних умов для наявності підпису) і видалити підпис, якщо не дотримано умов для об’єкта.

Добавлена функция

@Map.Object[N].RemoveCaption ParamIndex

Пример использования

$N=@Map.NextSelected 0 @Map.Object[$N].RemoveCaption 1 @Window.Refresh

Дуже дякую за оперативне рішення.

Тепер можна брати на озброєння. Дякую розробникам за функціонал, з-завтра будем пробувать, як обновимся.

ДОПОМОЖІТЬ БУДЬ-ЛАСКА!!!
[i]"Скрипт обработки событий для карты

Добавлена возможность создания скриптов обработки событий для конкретной карты. Для создания/редактирования такого скрипта используйте команду меню Карта|Скрипт обработки событий.
В отличие от традиционных скриптов, которые записаны в отдельных TLB файлах, скрипты обработки событий карты хранятся в файле с картой. В остальном, такие скрипты не отличаются от обычных обработчиков событий и создаются по тем же правилам."[/i]

мені цей скрипт дуже потрібен а як його встановити на свій нормал я не вмію, я вас прошу розпишіть по крокову схему, якщо можливо з ілюстрацією, як створити цей скрипт!!!

Початок ознайомлення зі скриптами зручно читати Пояснение для тех, кто не знаком со скриптами Digitals. А швидко - CreateScrypt.exe (598 KB)

Як зробити такий звязок як у прикладі що приєднаний був до опису цього нового скрипту

а можете скинуть, еслине жалко, вашу панельку верхнюю"польова ГІС" ну и нижнюю!!заранее спасибо)

Ви маєте на увазі Виноска підписів люка? Так чітко і ясно: “Найголовніше, завдяки чому значення параметрів копіюються із знаку Люк до знаку Виноска люка і автоматично на карті створюються відповідні підписи - це скрипт обробки подій для шару Виноска люка.” Просто виконайте всі дії, описані в Vynoska_pidpysiv_luka.pdf, в карті Normal.dmf, збережіть зміни і буде Вам.

voha
а можете скинуть, еслине жалко, вашу панельку верхнюю"польова ГІС" ну и нижнюю!!заранее спасибо)

Та мені не шкода, але всі скрипти в ціх панельках стосуються лісових карт. Там свій шаблон, свої вимоги і класифікатори, свої особливості. Запевняю Вас, як тільки задача, що ставиться на форумі може бути вирішена скриптом, вирішення її через деякий час знаходиться в темі Библиотека полезных скриптов.
Загальна схема всіх скриптів має бути така: ставите задачу; вирішуєте її в ручному режимі; читаєте від А до Я Digitals-scripts.pdf; пишете скрипт, підбираючи відповідні функції з переліку в редакторі скриптів; якщо не вистачає скриптових функцій - пишете в тему “Запит на функцію”, якщо є питання - в тему “Все про скрипти”; далі - за обставинами…

Підскажіть будь-ласка чи можна в діджиталі робити додавання віднімання та сумму кількох параметрів?
Питання перше: наприклад у мене є труба води в ній є поворот але без колодязя, мені діджтал між двома колодязями викидає дві відстані бо є поворта точка, як зробити так щоб діджитал сумував ці довжини в одну?
Питання друге: наприклад в мене є відмітка верха колодязя і глибина залягання, чи можна ввести якийсь html код щоб воно віднімало ці значення для того щоб дізнатися відмітку залягання труби?
Будь-ласка розпишіть детально якщо це можливо!?
Дуже дякую за допомогу!!!

Tube.dmf (1.41 KB)

Добрий день!
Прошу Вас зробити скрипт для розбивки по номенклатурі в СК-63 10000 маштаб :smiley:

СПАСИБО БОЛЬШОЕ очень помогли!!!