Запрос на функцию

Мене ще дуже цікавлять мітки
якщо мітка %Start означає початок циклу, то яка мітка тоді означає кінець циклу?
%Finish: ?

Розумію, що мітки можуть мати будь-яке позначення: і %Punct1, і %Punct2, і %Punct3
але цікавить саме, як закінчити цикл, якою міткою.

А то не получається зробити складну формулу: якщо умова така-то, то починаємо таку процедуру, а якщо інша, то починаємо іншу процедуру.

Або ж скажіть, як зробити по-іншмому? Добавити кілька умов можна через end, а як добавити кілька результатів, якщо виконується умова?

І ще не розумію, чому дехто після мітки ставить двокрамку, а дехто ні.

На карті потрібно шукати з порядковим номером 87, а не 89. Але це дрібничка, переправив. Та формула не працює. В любому випадку, є на карті шар 87 чи нема, карту перейменовує на 61.

Може проблема в тому, що функція @Map.Layers.ObjectCount рахує тільки серед виділених обєктів карти?

Не в темі запитів на функцію

Вот тут описано более подробно Запрос на функцию - #777 від Dmitry_Zolotar

Скриптові функції для роботи з групами об’єктів забезпечують роботу з окремою групою - видалення/створення групи, додавання/видалення об’єктів з групи …
Не вистачає скриптових функцій для роботи з групами в карті. Приміром, коли невідомо назви груп, або коли не відомо чи взагалі є групи в карті, як вирішити такі задачі:

• визначити наявність/кількість груп в карті та їхні назви;
  • перебрати всі по-черзі групи в карті.
    Можливо є рішення? Якщо ні, то чи можна сподіватись на розробку таких скриптових функцій?

Есть такой пункт меню :arrow_right: Сервис - Графический отчет. Прошу добавить функцию в скрипты. :exclamation: Спасибо. :blush:

Сервис | Графический фрагмент…

Хочу просити розробників додати скриптову функцію @Text[N].Find FindText. Функція повертатиме порядковий номер рядка списку, в якому знайдено фрагмент тексту FindText. Функція повертатиме 0, якщо фрагмента тексту FindText в списку не знайдено.

Чому досі нема скрипту, який би повністю конвертував IN4 в XML?
Є тільки @Map.In4ToXML, але він не переводить заповнені параметри з IN4 в XML.
Програма IN4Converter недопрацьована. Там багато чого доводиться вводити вручну і нема можливості якось задати в настройках шаблонів це. Наприклад, весь час доводиться:
-вибирати систему координат,
-систему висот,
-одиниці виміру,
-видаляти майже ніколи не потрібну групу “Права користування”
-якщо в IN4 не було вказано повністю ПІБ суміжників, то кидає, як юридична особа, що приходиться переправляти вручну,
-видаляти групу з паспотними даними суміжних користувачів (бо суміжний користувач не зобов’язаний їх надавати і вони є необов’язковими),
-вибирати тип технічної документації,
-заповнювати вузли 1 і 2
-вибирати цільове призначення за новою класифікацією і інше.
І все це при тому, що майже всі. окрім інформації про дату і ким виданий паспорт дані вже є внесені в IN4. А інші, такі, як вміст техдокументації є взагалі постійними для одної фірми. Їх можна було б один раз вибрати і все.

Мы сейчас работаем над отдельным модулем Digitals для проверки XML. Туда же, со временем, будет встроена конвертация In4->XML. Сроки завершения не берусь называть, работа над приложением начата только недавно.

Хочу просити розробників додати скриптову функцію @Map.Object[N].ParameterList Number. Функція повертатиме список усіх значень параметра Number, де Number - ID параметра, або порядковий номер параметра.

Подібний запит на функцію, пам’ятаю, вже був на форумі.

Досить не зручно перебирати в скрипті весь класифікатор на 200 пунктів, щоб вибирати по-черзі групи об’єктів, значення параметра Number яких відносять ці об’єкти до певного класу. А якщо в мене в карті об’єкти віднесені тільки до деяких класів з 200 наявних в класифікаторі - треба перебрати всі 200 пунктів класифікатора?

Чесно кажучи, трохи вже замучився викручуватись з подібних ситуацій: перебори за переборами. Всі ці перебори сповільнюють-же роботу скрипта. Дайте, будь-ласка, або функцію @Map.Object[N].ParameterList Number, або скриптові функції для роботи з групами об’єктів.

Дякую за підтримку.

Підтримую пропозицію!
Теж, часто виникають ситуації, коли така функція була б дуже доречною.

Доброго дня шановні форумчани та розробники! Підскажіть будь-ласка чи можливо зробити в діджиталі функцію щоб при виділені певного обєкта, наприклад колодязя водопроводу, на екрані зявлялось віконце, типу “характеристика”, у вигляді таблиці+малюнку, як наприклад в ГІС Панорама???

Можна реалізувати так

Було б непогано, якби була функція, яка виділяє всі угіддя

Есть функция @Map.SelectLayer Numbers, которая помечает слои по их номерам или ID.

Про цю функцію знаю, а потрібна саме виділити усі угіддя, а то я змушений для того, щоб це зробити перераховувати у формулі всі коди угідь

Доброго дня форумчани та розробники ПО Діджиталс. Допоможіть будь-ласка: в мене така проблема-є дуже багато колодязів водопроводу(20 000шт.) в мене відмітки висоти забиті там через кому (156,26) замовнику для перенесення в інші ГІС пакети ця інформація потрібна у вигляді крапки (156.26) чи можливо в Діджиталі якось змінити повністю всі параметри з коми на крапку??? Допоможіть бо мені “кінець”!!!

Меню Пуск>Панель керування>Мова та регіональні стандарти, на кнопці налаштування в полі десятковий розділювач змініть замість коми крапку. Digitals використовує цей, системний розділювач, але у скриптах, для арифметичних операцій - використовується крапка.

Використайте кнопку Замена в діалозі Правка-Найти, попередньо обравши в цьому діалозі потрібний параметр.