Не знаю. На мій погляд, це цілком логічна і справедлива вимога. І не розумію, чим вам не подобається той кадастровий план, який пропонується в додатку 11.
Це якось безглуздо виглядає, коли той чи інший документ може робитися в самй поземельній так, а в документації із землеустрою по-іншому. Все має бути однаково. Кадастровий план в поземельній і в документації мають бути однаковими за формою. Бо це один документ.
Якщо ви не погоджуєтеся, то докажіть, що це не так. Як ви це докажете експертам? Напишете в коректурному листі їм, що вони блудять в трьох соснах? А клієнт (замовник документації) тим часом буде чекати, поки ви сперечаєтеся з експертами, не маючи при цьому вагомих підстав? Бо кадастровий план має відповідати обміннику. Як в поземельній книзі, так і в документації. Звідси логічний висновок, що кадастровий план має бути такий самий що в документаії, що в поземельній.
Уважаемые разработчики благодарен за добавление функции экспорт/jpeg для 2020 года это очень актуально. Так же думаю все согласятся с добавлением функции обмена экспортированных файлов по почте или skype/viber по примеру мобильных телефонов где любой файл из любого приложения можно мгновенно отправить избранному пользователю. Или на край интегрировать почтовый клиент.
Еще остро стоит потребность в кнопке которая ВКЛЮЧАЕТ растр рамки блока триангуляции, но главное чтобы не нужно было заходить во вкладку “ИНФО”, иначе говоря функция ищет строчку или дескриптор с адресом снимка и включает его если таковая имеется. В противном случает при переключении на большие карты с включенной вкладкой ИНФО включается анализ и уже никто никуда не спешит.
и наконец третья функция: нужно в основных настройках добавить принудительную возможность отключать анализ карты, уж не так нужен кадастровый номер как тот висяк который он образует функцией parent. Удаление дескрипторов parent не шибко помогает они как вирус добавляются.
На рахунок функції @Map.CreateLayout XCenter YCenter Width Height Scale DPI BitPerPixel BMPFileName. Було б непогано, якби можна було зберігати растровий фрагмент карти в *.jpg формат меншого розміру. Якщо наприклад написати $BMPFileName=123.jpg, то в результаті виходить *.jpg такого самого розміру, як *.bmp.
Якщо змінити масштаб DMT-файлу, то усі об’єкти карти буде масштабовано так, щоб не змінились “паперові” розміри об’єктів, відповідно змінюються координати.
Якщо змінити масштаб DMF-файлу, то усі об’єкти карти збережуть координати, але зміняться “паперові” розміри об’єктів.
З усіма функціями програми Digitals, вона досить добре забезпечує вирішення багатьох задач ГІС аналізу. але я не можу знайти спосіб: як у скрипті визначити координати точки, що лежала б на об’єкті лінійного типу на дистанції Distance, відкладеній від першої точки об’єкта N по його “маршруту”. Така собі скриптова функція Map.Object[N].GetPointWithDistance Distance X Y [Z], що повернула б координати точки, яка лежить на лінійному об’єкті N у місці, де довжина цього об’єкта від точки з координатами X Y [Z] була би рівною Distance.
Зворотню задачу могла би вирішити інша скриптова функція - Map.Object[N].GetDistanceWithPoint X Y Z X1 Y2 Z2, яка повертала б дистанцію, яку треба “пройти” по об’єкту N від точки X Y Z до точки X1 Y2 Z2.
Можливо, така забаганка - це занадто . Тоді вибачте, будь-ласка. Треба тільки скриптом: перебираючи фрагменти (лінії) полілінійного об’єкта і сумуючи їхню довжину.
Додали в нову версію програми функцію @Map.Object[N].Path X Y / Distance
Один аргумент у функції сприймається як відстань, функція поверне координати точки на полілінії, які віддалені від першої точки на значення аргумента.
Два аргумента у функції сприймаються як координати точки, функція поверне відстань від першої точки полілінії до точки-аргумента вздовж лінії.
в лівій нижній частині редактору скриптів (пошук функцій) - чи можливо, щоб запам’ятовувало хоча б десять останніх пошукових запитів (у списку, що розкривається);
можливість скопіювати у буфер пам’яті внутрішнє ім’я функції (подвійним кліком виділив і Ctrl-C);
можливість відмінити останню дію редагування коду скрипту;
в редакторі коду скрипту змінити колірну схему на: усі функції завжди одним кольором, усі назви змінних - завжди інакшим, усі мітки - завжди ще інакшим і т.п. (мені здається, що так більш зручніше візуально сприймати код);
коли в коді скрипту виділяєш змінну - щоб підсвічувалися усі ці ж змінні в інших рядках (як в Notepad++);
і дуже би хотілося нумерацію рядків в редакторі коду скрипту, бо коли скрипт великий - важко знайти знов потрібний рядок.
Маю просити, за можливості додати ще одну скриптову функцію, що повертала б номер сегмента Segment об’єкта N, на якому лежить точка X Y або на який припадає відстань Distance від першої точки вздовж лінії об’єкта N (по аналогії з функцією @Map.Object[N].Path X Y / Distance, але таку собі Map.Object[N].NumSegment X Y / Distance > NumSegment). В принципі, може краще модифікувати @Map.Object[N].Path?
Розумію, що можна в циклі перебрати сегменти, підсумовуючи їхні довжини поки сума не стане більшою ніж Distance. Але… здається часто де в скриптах згодиться (наприклад - вставити окремі точки в границю об’єкта на вказаній відстані від початкової точки, виконати геометричну побудову від точки X Y за дирекційним кутом сегмента).
В стандартному наборі програми є скрипти Moving.tlb і Moving2.tlb - можете присвоїти їм значення гарячих клавіш на стрілочки (в редакторі скрипту) і будуть об’єкти переміщуватися
Возможно ли реализовать закрытие вкладок в программе нажатием колесика мыши? Как например в браузерах или в Windows непосредственно. Очень удобно, не нужно целится в крестик, когда висит много вкладок.
При разбивке линии на отрезки (через свойства линии, путем ее маркирования) точки проставляются только одному слою, который был выделен и маркирован, что логично. А можно ли сделать так, чтоб при включенной синхронизации точек - проставляло точки всем совпадающим слоям? Это удобно, когда нужно на 2ух стыкующихся участках проставить 3-4 точки на общей стороне. Либо может есть другой способ, о котором я не знаю?
Заранее спасибо!