Плохо работает вырезание дырок

Дело в том, что команда Сложный полигон изначально задумана для работы таким образом, что пометить нужно только внешнюю границу. Иначе наблюдаются всякие казусы.

Поэтому, если нужно вырезать не все внутрение объекты, их (которые не нужно вырезать) лучше убрать на скрытые слои.

Сейчас все действительно работает именно так, что помечать нужно только внешний объект. Если помеченных объектов несколько, то создание сложного полигона будет выполняться последовательно для каждого из них (с автоматическим поиском внутренних).

А если помечать еще и внутренние контура, то как в таком случае отличить очередной помеченный внешний полигон от помеченного внутреннего контура - непонятно.

Со сложным полигоном разобрался но осталась проблема с вытягиванием результата в in4 , в нем не правильно формируется петля координаты уходят далеко в минуса

Пришлите нам пример на котором неправильно работает петля.

Доброї пори доби.Проблема в слідуючому:При створенні складного полігону, існує різниця між сумами площ (загальної по обєктах які потрібно вирізати, і після проведення операції).Можливо я щось не розумію, можливо Ged правильно рахує, розтолкуйте валянку ).Приклад, є заг.пл. 2,2231 (обєкт в якому вкраплено приблизно 30 обєктів пл.0,0025 кожен) після створення складного полігону видає пл.2,1473, тобто різниця =0,0758, а якщо підбити на калькуляторі площі обєктів =0,0807.Деякі внутрішні обєкти межують один з одним, деякі межують з зовнішнім контуром.Буду вдячний .

Пришлите нам ваш файл

На каждом контуре имеем ошибку, связанную с округлением не больше +/-0.00005 га. Для 30 контуров макс. ошибка +/-0.0015 га, а так как -0.0008=0.0758-30*0.0025 меньше чем максимально возможная ошибка, то разницу можно списать на округление.
З.Ы. Подозреваю что все эти 30 контуров имеют площадь 0.002527, если округлять до 6 знаков, а не до 4-х.

:wink:
slozhnuy poligon.dmf (20.5 KB)

Проблема возникает при вырезании смежных внутренних контуров.
Используйте пока Правка-Петля для вырезания петлей, а затем Сервис-Преобразовать-Петлю в сложный полигон.

З.Ы. Проблема с округлением, описанная в посте выше, в этом примере дает всего 3 кв.м.

З петлями трохи не зрозумів.
З.І.:Можливо в мене з настройками Dig щось не так?

Ну нарешті, через петлі все вийшло )))Величезне людське дякую

:mrgreen: “И снова здрасте”. . . Таж сама ситуація, тільки більше внутрішніх обєктів, які межують між собою, і знову бардак, натомість рирізати він став додавати ))).Порядок дій : Петля - преобразовать Петлю в Сл.Полигон.Я зрозумів що проблема в межуючих обєктах, але я не можу їх розділити, це суміжні гаражі.Постараюсь обяснити що я хочу:маєм гаражний кооператив (ГК), який приватизовує всю землю яка залишилась, в тому числі і під іншими гаражами:є два типи гаражів(земельних ділянок) приватизовані, і які відмовились приватизовувати разом з ГК.Мені на плані потрібно їх розділити виділити і описати суміжників.Які відмовились будуть всі описані як члени ГК, а які приватизовані будуть описані пофамільно.Питання:)))Можливо таке зробити, якщо так то як?Можливо за допомогою іншого(допоміжного) ПЗ?
garazhi.dmf (31.5 KB)

Правда якщо виконувати ці операціїї в хмл-і то площа зменшуватиметься але не всерівно не та яку потрібно.

Вирізав складним полігоном усі внутрішні.
garazhi++.dmf (34.8 KB)
P.S. Ділянка Стасюка Віктора Олександровича накладається на суміжну, виправив, але можливо не так як потрібно.

дякую зараз глянем )Воно то класно що у Вас вийшло, але як?