Здравствуйте, возникла погрешность: необходимо проверить вертикальный цилиндрический объект на отклонение от вертикали, всвязи с тем что видимость на объект ограничена съёмку сделал от одного условного репера, работал на двух станциях стояния, наводился на отмеченые закрепленные точки безотражательным режимом, для увеличения контроля снял несколько общих точек с двух станций так вот они(общие) расходятся в своём местоположении, точки хода снимал 2 приёмами. Помогите кто знает в чём ошибка.
Спасиб!
Насколько расходятся общие точки?
все точки на около 0.0386м
Добрий день.
Я можу Вам допомогти, але спочатку:
-якщо Ви інженер-геодезист, то ви повинні знати, що це не з"йомка, а інженерно-геодезичні роботи!
-інакше-Ви взялись не за свою роботу, а це відповідальна робота.
- в обох випадках: -тип об"єкта; - висота; - Ваші інструменти; і я Вам відповім.
здравствуйте! да какая разница как её назвать. я просил не нравоучений, а помощи в конкретной ситуации, ну если Вам так важно. в дипломе у меня написано инженер землеустройства и земельного кадастра.
печь цилиндрической формы высостой метров 40 диаметром 7.5метров
LEICA TCR 405
Возможно ли получить результаты измерений?
вот пожалуйста, файлы с тахеометра.
.rar (3.62 KB)
Розбіжності між точками OR з двох станцій в мене вийшли всього 5 мм (файл PE4I 06.08.IDX).
Різниця в точках які ви брали по трубі з двох станцій також виникає, на мою думку і через помилку наведення. Бо під різним кутом навестись на одну і ту саму точку без відбивача важкувато буде.
я наводился на одни и теже точки потому, что там на печи наварили уголки и я предварительно на них наметил белые точки,на них родимых и наводился (требуют постоянно следить за отклонением объекта)
Geo-Profi.
Обіцяв допомогти – виконую.
-
Необхідно розробити маленький проект розрахунку точності геодезичних робіт і відповідно закласти пункти спостережень, 2-3шт.
-
Повинна бути в замовника інструкція, де регламентовано відхилення від вертикалі, (1:1500, 1:2000, ?).
-
Ви повинні одержати план низу печі і, якщо зверху не точка (антена, наприклад), то теж планчик поверхні.
-
Сумістіть їх на одному кресленні і ви отримаєте ПЛАН ВІДХИЛЕНЬ.
-
Обов»язково пронівелюйте низ по периметру, визначите напрямок і кут нахилу фундаменту. Це повинна бути стала величина при регулярних спостереженнях, інакше «пливуть» фундаменти.
-
Мінімально необхідні визначення:
a. Центр низу фундамента по зовнішніх вимірах (читайте креслення, може бути зміщений центр);
b. Центр верху по зовнішніх вимірах;
c. Створюєте, крім плану, ще два креслення:
i. Відхилення по вісі Х по вертикалі;
ii. Відхилення по вісі Y по вертикалі; -
Вісі Х та Y вибираєте по напрямку відхилення фундаменту і перпендикулярно (можуть бути вимоги замовника під кутом, залежно від споруди, але рідко).
-
Віднімаєте кут нахилу фундаменту і одержуєте відхилення від «побудованого», на дану дату. При регулярних спостереженнях ЦЯ ВЕЛИЧИНА І ВИЗНАЧАЄТЬСЯ.
-
Старайтесь працювати прямою тільки засічкою, при висоті ~ 40м марка, і поверхня закладки неперпедикулярні променю, і можуть вносити додаткову похибку.
-
Це чисто геодезична, ВІДПОВІДАЛЬНА РОБОТА, у звіт ви повинні підкласти геодезичну ліцензію.
З повагою, все!