Підскажіть будь-ласка! Було створено обмінний файл формату XML на ділянку, тепер цю ділянку потрібно трошки розвернути і пересунути, як це можна зробити в Digital??? Буду дуже вдячний!
Перетяните xml в дигитал (откройте), далее воспользуйтесь функцией переноса по контрольным точкам (закладка Сбор, стрелочка Перемещение) либо другим способом пересчета (Карта - Система координат). Об обоих функциях на форуме инфы предостаточно.
Затем сохраняем уточненный вариант (Файл - Сохранить в ХМL). В большинстве случаев площадь не должна пострадать, но все равно проверьте. Если что, придется “подтащить” отдельные точки.
Также, скорее всего, потом еще придется пробежаться по замечаниям в Менеджере обменных файлов.
Дуже вдячний! Пробував робити 2-м способом все получається вот тільки після цього деякі довжини ліній збільшуються на 1 см. Чому збільшеється? можливо за рахунок заокруглень координат?
Да, совершенно верно. Округление может повлиять. Подробнее в теме Настройки окрушления (она прилеплена выше всех остальных), там даны исчерпывающие рекомендации и объяснения.
Добрий вечір! Потрібна допомога! Створюю ХМЛ в Діджітал провіряю МОФ
помилок немає, відправляю на перевірку в управління Держкомзему (провіряють
вони їх якщо не помиляюсь програмою СІНЕРГІЯ), повертають тому що в них в
програмці проставляються букви від А до Б і.т.д. протів годинникової стрілки і
інколи не в тій послідовності (згідно кадастрового плану там де має бути буква А
то стоїть буква Б ну і відповідно всі остальні також пересунуті, АЛЕ… самі суміжники відносно ділянки прописані правильно і в них показує тоже
правильно!!!), що робити??? В чому причина??? Будуд дуже вдячний за
розяснення!!!
В параметр ID7001004 Додаткова інформація, доступный слою XML_Суміжник, внесите с помощью диалога строку “від … до … землі …”. Буквы расставляйте в “нужном направлении”.
Другое дело что все эти “требования”, которые выливаются исполнителям в деньги, ни в одном документе(пусть даже не утвержденном) не описаны. Пусть бы объяснили в Держкомземе в каком документе встречается фраза “протів годинникової стрілки”.
Дякую!! буду надіятись що пройде їм таке))) бо вже терпіння не хватає з тими “проти годиникової стрілки”
Знову питання! Чому при викачці ХМЛ в МОФ відсутня межа зовнішнього полігону кварталу, а дані про П.І.П. начальників та керівників показує???
Насколько я понял, вы пользуетесь шаблоном XMLNormal из этой темы.
Т.е. так и задумано, контур не записывается. Если контур вам все таки нужен, то откройте ваш XMLNormal.dmf, зайдите в Карта-Параметры и для параметра
7000404 = Запись геометрии в XML (Кадастровий квартал)
после = добавьте +, чтобы у вас получилось
7000404 =+ Запись геометрии в XML (Кадастровий квартал)
после чего сохраните.
дякую! все получилось! але якщо межі кварталу є не обовязковими, то получається що їх і не потрібно!!!
І як всеж таки бути з буквами від А до Б, як раніше я писав? В управлінні я питався чи можна так робити шоб в додатковій інформації писати “від… до … землі…” то мені сказали що самі незнають чи це буде правильно… букви всерівно ж будутьпротів часової стрілки?! а при друкуві держ акту не звертають уваги на кадастрові плани, бо ДА друкують зразу з обмінника!?(((((((((((((
Загружаю в діджітал ХМЛ зроблений в ГИС 6 то там взагалі квартал, ділянка, угідя, за годиниковою стрілкою, а сусіди протів, загружаю наступний в ньому ще по іншому (квартал ділянка за часовою, угіддя протів часової)!!! можливо у вас є обмінний зроблений діджітал і який пройшо реєстрацію?! БУДУ ВдЯЧНИЙ!!!
Скажіть а можна в Діджітал задати послідовність викачки суміжників? І в якій послідовності він взагалі їх викачує???
Считаю, что буквы в “додаткову інформацію” вносить не нужно. Надпись “Від А до Б” и т.д. является атрибутом чертежа, а не базы кадастровых данных, для внесения в которую обменный файл и задуман.
Порядок отрисовки смежников и составления таблицы смежеств - работа программного обеспечения, которое формирует госакты. Например, того же дигитала.
але в управлінні хочуть щоб суміжники на планах в документації, і ті які вони отримують своїм ГІСом - співпадали. У нас теж була така проблема десь рік назад. Як вирішолось - не в курсі.
На рахунок суміжників і букв!!! Я ніби розібрався з чим питанням, ну по крайній мірі переробивши декілька ХМЛ і відправивши в управління, мені сказали що ніби все добре!))) якшо крутить букви то я просто фідкриваю ХМЛ блокнотом і міняю в ньому саму послідовність сусідів, вони там дійсно деколи перекручуються не попорядку згідно з кадастровим планом. Тепер роблячи ХМЛ в Діджітал суміжників описуюу також послідовно, намалював-описав ніби викачує тоді послідовно, а пробував намалювати всі і тоді описувати, то воно по різному викачує…
Скажіть будь-ласка, чи можна в ХМЛ відкритому в Діджітал змінити послідовність суміжників перейшовши на вкладку “СПИСОК”??? Якщо можна то як? Буду вдячний за допомогу!
Помітивши обєкт, в контекстному меню оберіть команду “На задний план”, тоді цей обєкт стає першим у списку. Починаючи з останього суміжника повторіть цю операцію для кожного суміжника. Порядок збереження суміжників буде змінено в найближчих оновленнях, враховуючи ці потреби.
Наявність опису меж у “Додатковій інформації” заперечень не викликала ні у кого з розробників ПЗ на нараді в Держкомземі з приводу XML. Але його обов’язковість - спірне питання і погляди розробників розділились, тому погодились на те щоб це питання було вирішено (хоч якось!!!) методичними вказівками по структурі обмінного файлу, які вже N місяців готує чи то Держкомзем, чи то ДЗК.
Чекати методвказівок ще можна довго, тому, можливо, потрібно зробити так щоб програма вносила в параметр “Додаткова інформація” суміжника строку вигляду “Г - А, землі ТОВ “Інгібітор”, ,”? Наявність ком у кінці строки дивує, але це з файлу, який вважається “правильним”
.