XML: Обмеження - ДОПОМОЖІТЬ!

Усім привіт!
Стикнувся з неорденарною проблемою! Будьласка підскажіть!!!
Як правильно заповнити блок (XML: Обмеження), рядок №89 Підстава для виникнення обмежень, якщо власником земельної ділянки є ЮРИДИЧНА особа (“Держлісгосп”), а обмеження на користь також ЮРИДИЧНОЇ особи ( лінії електро передач) :question:

я вписую в блок “обмеження” на підставі чого винекло обмеженя ( частіше всього то висновок відділу містобудування та архітектури), а про лепи пишу шо то обмеження на користь районних електромереж

В блоці обмеження, є рядок Підстава виникнення обмеження, коли ми його відкриваємо, у з’явившомуся вікні, колонка - Дані про фізичну особу, наскільки я розумію, там вписуються дані про власника земельної ділянки, а в мене власник юридична особа!, бо у слідуючій графі цього вікна, є колонка - Дані про юридичну особу, а в цій колонці вписуються дані на користь кого обмеження.
Пробував вписувати в колонку - Дані про юридичну особу дані мого власника (юридичної особи), ДЗК повертає, з відміткою що помилка!!!
І як вийти з цієї ситуації, ніхто не знає!

В тому параметрі передбачено введення інформації про одну фізичну особу та одну юридичну особу, при чому обовязково!!!. Діалог заповнення цього параметра відповідає схемі обмінного файлу. Ваш випадок не вписується в цю схему :slight_smile:, але спробуйте переконати Ваше місцеве ДЗК в наступному:

1. все одно інформація про сторони договору сервітуту присутня в LegalModeInfo(параметр 64 у земельної ділянки), тому дублювання її ж в RestrictionEntitlement(параметр 89) є зайвим.
  2. в RestrictionEntitlement має бути вказаний нормативний акт(Закон України, Постанова КМУ і т.д.) якій є підставою виникнення обмеження, вказана дата цього акту, особа, яка підписала цей акт, та орган який прийняв цей акт (у Вашому випадку, ймовірно, це Закон України "Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об’єктів), а не власник(и) та особа(и) на користь якої(их) виникло обмеження.

Річ в тому, що договора сервітутів не заключалися на охоронні зони ЛЕП, і LegalModeInfo(параметр 64 у земельної ділянки) в мене не заповнений, а у RestrictionEntitlement(параметр 89) - вказано посилання на (Закон України, Постанова КМУ - на постійне безоплатне користування (реєстраційний номер обмеження-209)) , можливо є сенс дописати в слідуючій версії Ged.exe, в RestrictionEntitlement(параметр 89) ЮРИДИЧНУ особу :exclamation:

Проблема закладена в схему обмінного файла, схему потрібно поміняти в першу чергу, а вже тоді внести зміни в програми для створення та перевірки обмінних файлів (Digitals, МОФ та інш.). Внести зміни в схему обмінного файлу обіцяли в Держкомземі більше року тому, тоді ця проблема та декілька інших обговорювалась з розробниками ПЗ та мала бути вирішена виходом нової версії схеми обм. файлу та оновленної всеохоплюючої :laughing: інструкції зі створення обмінного файлу.
На цей час немає вагомих підстав давати користувачу потенційно небезпечну можливість відходу від схеми обмінного файлу, але в блокноті можете самостійно замінити фізичну особу на юридичну та, ймовірно, отримати тестовий протокол з помилками від ДЗК.

P.S. Як показує практика, вирішення такої проблеми потрібно почати з консультації з фахівцями місцевого!!! ДЗК, насамперед їм приймати цей файл. Аргумент що хтось в іншій області в аналогічному випадку зробив саме так часто не аргумент для місцевих фахівців.
P.P.S. Не забудьте поділитись досвідом вирішення цієї проблеми з форумчанами.

Як вирішеться це питання обов’язково поділюсь інформацією, а поки що ця тема залишається відкритою! :cry:
Буду надіятись, що після вихідних на цю тему хтось відгукнеться, можливо у когось була аналогічна проблема.