Area

Доброго дня шановні розробники. Користуючись моментом хочу наголосити на тому, що створена вами програма є безумовно найзручнішою для мене серед усіх розроблених на даний момент того ж типу. Однак інколи виникають не значні технічні запитання – в яких не можу собі дати раду без вашої допомоги. Таким чином запитую про наступне: Виклавши наступну світлину тут добре видно, що площа, яка є зазначена по контурах – далеко не відповідає дійсності, оскільки на досліджуваній землі є багато гір, глибоких ярів.. Рельєф шалений. Питання в тому – як правильно визначити площу такої ділянки з урахуванням тих гір та ям.

В параметрі “0 Площа” вказана площа проекції обєкта на горизонтальну площину (XOY). Координати X і Y обєкта заокруглюються до “Сервис-Настройки-Вид-Точность площади/периметра”, та по вже заокругленим координатам вираховується площа проекції. В землевпорядкуванні завжди використовується площа горизонтальної проекції.

Хлопець напевно хотів визначити криволінійну площу. Існує така можливість в програмі? (просто цікаво .. :slight_smile: )

Я погоджуюсь. Однак враховуючи площу даного яру у погонах по землі – чи взагалі існує можливість для визначення цієї задачі. Наприклад ЦМР накладена фактично по рельєфу – (+ -) – якщо б якось присвоїти для неї полігон і по ньому визначити…

В Digitals такой возможности не существует. Не было необходимости. В данный момент можно рассчитать площадь поверхности и объем трехмерных объектов (объектов в слое типа 3D модель). Выполняет такой расчет команда скрипта @Map.Show3DObjectsInfo. Для данной задачи эта команда не сработает.