Відеопрезентації скриптів і загалом роботи в Digitals

Міцного здоров’я Вам sirenko_s_a!

Поясніть, будь- ласка, Ви мали на увазі створення скриптів,(наприклад конвертація IN4-XML) чи роботу із DMT-шаблонами і FastReport-ом для створення кад. планів й тех. документації?

Дякую.

Очевидно, все ж таки sirenko_s_a мав на увазі відео, де були б показані просто основи роботи з скриптами і створення найпростіших сприптів. Хоча, я не проти подивитися відео, як ви створили свій сприпт, який формує обмінні файли XML, але боюся, що дивитися його прийдеться днями і ночами кілька днів напрольот :smiley: Принаймні я свої скрипти робив по кілька годин, а то й днів. Потім приходила нова ідея, ще щось вдосконалював. Тобто, це не один гігабайт відео, якщо б воно було.

А зараз пропоную переглянуте відео, хто ще не бачив, про те, як за допомогою програми Digitals створюється план будинку в архітектурі - youtube.com/watch?v=GuX9Imid094

:slight_smile: Саме так. Із самого-самого початку, а ж до натиску кнопки для створення скрипту. (я пробував але в мене не виходить. Скопіював скрипт, далі Вікно->Створити панель інструментів->називаю ім’я скрипту->Ок->появилась панелька->додати кнопку->вставляю скрипт із буфера обміну->і нічого не виходить. Значить щось не так десь зробив. Поясніть.) Потім прочитав що створюються за допомогою програм Паскаль чи С++. направте в правильну колію, а то заносить :slight_smile:

Дякую за відповідь. Всетаки перепробував не все.
А ще таке запитання, чи можно якимось чином при формуванні кад. плану, щоб кад. номер поподав в оці квадратики? Шаблон додаю

Використовуйте функцію CUT, яка виділяє частини параметра по позиції (опис шукайте в хелпі).
Наприклад, щоб отримати першу цифру кад. номера: CUT(1,1,P[ID 106]), де 106 - ID параметра, що містить кадастровий номер.

Відео урок, що показує як додати напів-прозорі карти що були прив’яні в AutoCAD до Digitals\Delta, з ортотрасформуванням
http://youtu.be/ubqhuxRUb6w?list=UUhx_olE5fllt9VROxbqrE6Q

[attachment=0]CreateScrypt.exe[/attachment]

fendak

Дякую за ваші відео-уроки! Маю надію вони дійсно допоможуть багатьом зрозуміти програму та суттево полегшити собі роботу!

Пропоную переглянути, хто не бачив уроки про скрипти - дивитися відео

Серія відеоуроків, завдяки яким можна отримати поняття, що таке скрипти Digitals і як їх створювати самостійно.

Урок 1. Створення панелі інструментів

Урок 2. Найпростіші скриптові функції

Урок 3. Перемінні

Урок 4. Формули

Урок 5. Умови

Урок 6. Масиви

Коротке відео, як можна за допомогою скрипту створювати обмінники XML youtube.com/watch?v=R0JSCWx … e=youtu.be

Скрипт працює на основі ІКК, де внесені окрім КОАТУУ, назви населених пунктів, ПІП голів місцевих рад.
Також використовується довідник адрес сільських рад для заповнення в суміжниках.

Загалом скрипт складається із трьох кнопок загальною довжиною більше 1500 рядків, 1200 функцій, 2140 перемінних, 216 міток та циклів і 12 довідників в окремій папці

Подскажите какой параметр нужен при Вставка, таблица, параметры (настраиваемая), суммарная для всех объектов, номера контуров.

Вставка-Таблица-… создает отдельную таблицу для каждого помеченного объекта.
“Итого” подбивается для вещественных параметров в простом отчете(Сервис-Отчет) при ненулевом значении константы CalculateRealTotals (Сервис-Настройки-Главная-Константы).