Пропоную в даній темі розміщувати відео, як ви працюєте з програмою Digitals, як за допомогою різноманітних скриптів полегшуєте роботу. Також тут можна викладати відеоінструкції і загалом будь-які відеоматеріали про програму.
Скрипт, який полегшує створення обмінного файлу IN4
вся монотонна робота робиться автоматично, нам залишається тільки творчість:)
https://www.youtube.com/watch?v=vPivUMpP3yk&feature=youtu.be
Скрипт самі писали?
А почему сразу в XML формате обменники не создаете?
Так
Бо, по-перше, не всі шаблони видруку техдокументації є в мене для XML, і, по-друге, мені легше конвертувати з IN4 (в мене є для цього дуже хороший скрипт), ніж створювати XML з нуля в Digitals. Ну і також, по-третє, тоді доведеться всіх своїх колег по фірмі вчити, як це робити.
Пропоную переглянути відео, як я конвертую обмінні файли IN4 в XML за допомогою створеного мною скрипту.
youtu.be/HIMINuxa0q8
При простих типових обмінних файлах повністю всі дані підтягуються з IN4, крім тих, яких зазвичай в IN4 немає. А це дата видачі і ким виданий паспорт і тип техдокументації.
Скрипт автоматично формує XML з кількома підставами набуття права власності (до 3-ох), з двома (поки що) співвласниками, з обмеженнями на використання чи сервітутами, по оренді, як на фізичну, так і на юридичну особу. Всі можливі дані підтягуються з IN4. Інші послідовно запитуються для введення.
При формуванні XML із старих обмінних файлів, зроблених в програмі Інвент Град виникала проблема з тим, що в тексті букви “і” були латиницею. Тому скрипт всі латинські символи “і” перетворює на кириличні. Також шукає і замінює у параметрі PZ (підстава набуття права власності) римські цифри на арабські.
Серьезный скрипт. Почему не используете XMLChecker для проверки XML? Сами же сказали, что Менеджер обменных файлов не поддерживает новый классификатор угодий.
А данні про виконавця, суміжники, юр. особа - фіз особа,…
Це ви хвастаєтесь, чи хочете продати скрипти???
Я б не купив, дуже все заморочено і довго
, (це моя особиста думка)
Дана тема для того, щоб похвалитися і створена, ви також можете чимось похвалитися, якщо є. А також, за одно, поділитися ідеєю для спрощення роботи.
Що саме довго і заморочено? А що є більш простий спосіб конвертації? Поділіться.
В XMLChecker якось досі не користувався, не було потреби. Але перевірив, то там видає помилки про відсутність ідентифікаційного коду в суміжниках. В нас реєстратор без цього приймає, бо сусід не зобов`язаний давати свої паспортні дані.
В XMLChecker это идет как предупреждение, а не как ошибка. Просто, чтобы обратить внимание. В официальной XSD схеме этот тег обязателен и для смежников.
Пропоную переглянути скрипт, який формує Список межових знаків, переданих на зберігання.
youtu.be/97RVjqXHhJ4
Тут можна подивитися код і скачати DMT шаблон Библиотека полезных скриптов - #61 від fendak
Міцного здоров’я всім!
Скористаюсь пропозицією форумчанина fendak, та презентую свої напрацювання.
Найпростіший файл, на особисту одноосібну власність фізичної особи - Part1.exe.
Трохи згодом, прикріплю й спільну сумісну (часткову -долі або відсотки), та оренду і постійне користування.
Дякую.
Part2.exe спільна часткова власність (долі та відсотки).
Сумісна викликається введенням у тег “Частка” числа 300 (у першому співвласнику) та діалоговим вікном із вказанням кількості співвласників.
Part3.exe постійне користування та оренда. У випадку, коли параметр “Особа, що надає право” залишається не заповненим, йому присвоюється значення з параметру “Власник”.
Підтримується робота з множиною in4 файлів, шляхом послідовного відкривання, конвертації та збереження через скрипт.
Також є можливість вносити дані про державний акт (Т/Д встановлення-відновлення меж). Отримувачем держакту, якщо не внесено іншого, стає Власник.
Для забезпечення функціонування шаблонів ТЕХДОК, існує можливість присвоєння значень параметрів “Власник” та “Ділянка”, звичним in4 параметрам (NM,AD,TD…), а також зворотній процес.
П.С. Щось ніхто не коментує…Невже настільки жахливо??? Цікаво було б почути ваші думки колеги. Чи можливо, щось не зрозуміло???
Щось не повністю розумію суті вашого скрипту. Його призначення конвертувати в XML з IN4 чи формувати новий обмінний файл XML з нуля? Якщо варіант 1, то для чого ви заново вводите всі ці дані (кадастровий номер, ПІП і все інше)? Чи цінність вашого скрипту в тому, що при формуванні XML з нуля замість вводити всі ці значення по різних параметрах, вибираючи різні шари, ви вводите все в одному місці і получається готовий XML? В принципі, також варіант, але мені якось простіше робити спочатку звичайний IN4, а вже потім конвертувати в XML. Кому як).
В мене питання: якщо не секрет, в чому ви записуєте відео, що воно так небагато важить?
Міцного здоров’я!
Записую у програмці “UVScreenCamera”.
Згоден з Вами щодо звички вводити все безпосередньо у кожен параметр AD,PZ,NM… та як на мене зручніше коли все перед очима. Також вибір голів сільських рад для дескриптору GL (in4- Квартал) залежний від вказаного у дескрипторі ZM начальника місцевого УДЗА. Ще аспект - при навчанні персоналу, котрий семантику in4 взагалі не бачив - простіше сказати: заповнюйте інформацію про ділянку, потім про власника, потім про держакт…і т.д. Кількість співвласників - будь-яка (особисто вводив 16! одиниць), не потрібно клопотатись введенням символу “|” між кожним тегом, комбінуються співвласники фіз. та юр. особи. Співсуміжники теж не проблема(коли суміжна ділянка у сумісній/частковій власності). Оренда, постійне користування всі дані адмін.-тер. одиниць є (сільських рад, адміністрацій…), вибрати готове значення зі списку простіше аніж шукати деінде. Всі дати вводяться у звичному форматі (01.01.1900).
In4 файл теж зберігаю, для випадків масової конвертації. Коли, наприклад семантика у всіх файлах однакова (оренда в межах населеного пункту опор ЛЕП), простіше зробити всі In4 а потім масово конвертувати в xml.
У випадку конвертації “старих” In4 скрипт аналізує значення параметрів та конвертує за принципом “як є”, тобто відсутня в In4 інформація у xml також буде порожнім тегом. Крім цього “зшиває” значення стандартних параметрів у параметри “Ділянка” та “Власник”, аби редагувати дані (дописати дату й орган видачі паспорту наприклад).
Пропоную відеоурок для тих, хто не знає, як створювати растрові карти із сканованих зображень і перетворювати їх на ортофото
youtu.be/HeFVUZZEP5s
Відеоуроки для початківців - Як створювати шаблони?
Урок 1. Про те, що таке шаблон в Digitals, як його створити “з нуля”, основи редагування і основні таблички та функції, які можна в нього добавити youtu.be/7RqdlutJZlg.
Урок 2. Показано, як малювати в шаблоні таблиці, лінії, як вставити знак Північ-Південь і автомасштаб youtu.be/U48IFYyRvpc
Урок 3. Показана робота з такими основними функцями, як CLA, GET, SEL, SEF, FIL та ін. youtu.be/Qw1Jet52iMs
Підскажіть будь ласко, щоб витягти тільки орендаря, що роблю не так? GET(1/1 P[LE]) і як я тільки пробував ![]()
Щоб витягнути назву орендаря, вам потрібно витягнути першу частину дискриптора LE до коми.
Відповідно це буде GET(1,P[LE])
А так, як ви написали GET(1/1 P[LE]) буде витягувати перше слово (до пробілу) першої частини до коми дискриптора LE
зробіть відео як створювати скрипти з самого нуля. Будь-ласка.