misha_OD:
Проблема якраз не у кількості знаків у звіті.
Заокруглюються координати в діалозі Исходные данные. Цю проблему помітив випадково, коли роздрукував Відомість теодолітного ходу і там побачив, що в координатах вихідних пунктів тільки два знаки. Відкрив діалог Исходные данные - там вони теж були заокруглені до 2, хоча в попередньому сеансі роботи я вводив по три знаки. Відповідно і координати інших точок ходу були обраховані з помилкою.
Навіть не можу уявити де координати можуть заокруглюватися, крім як перед видачею звіту. Але заокруглення відбувається тільки для звіту, а самі значення залишаються незмінними у пам’яті.
Не зважаючи на це, хотілося б подивитися на файл, в якому виникла проблема.
Підловив нарешті проблемний файл:
заокругленнÑ.zip (4.51 KB)
З самого початку кординати вихідних пунктів були введені до трьох знаків:
1457 -9231.224 980.765 35.848
1574 -9112.051 1052.989 36.023
Відкриваю якось цей файл - а вихідні координати вже заокруглені. В чому причина - не можу розібратись. Може через те, що я працював з цим файлом на різних компютерах?
misha_OD:
Підловив нарешті проблемний файл:
З самого початку кординати вихідних пунктів були введені до трьох знаків:
1457 -9231.224 980.765 35.848
1574 -9112.051 1052.989 36.023
Відкриваю якось цей файл - а вихідні координати вже заокруглені. В чому причина - не можу розібратись. Може через те, що я працював з цим файлом на різних компютерах?
Проблему знайшов і виправив. Виникала вона тільки при збереженні у GDM файли.
Пробуйте нову версію.
Ця проблема пов’язана з невірною інтерпретацією хода: він сприймається як замкнений. Але якщо для точки Т20 задати будь-який кут, наприклад 0 (це немає значення, бо цей кут буде ігноруватися), то хід порахується правильно.
До речі, знову повторився цей глюк. Якщо записати 0 для останньої точки то порахується нормально. На всякий випадок прикріплю файл. Може згодиться …
Ðуль.rar (2.22 KB)
При виборі команди Ход/Параметры… отримую повідомлення про помилку:
Exception in TGeod
Invalid floating point operation
При повторному виборі команди отримую таке:
Exception in TGeod
Cannot make a visible window modal
Вікно з налаштуваннями параметрів так і не відкривається… Так у всіх файлах. І при відкритті нового файлу також.
Після того як передав з одного файлу точки в DMF, такі повідомлення більше не з’являлись, і вікно з параметрами відкривається без проблем.
misha_OD:
Exception in TGeod
Exception in TGeod
Вікно з налаштуваннями параметрів так і не відкривається… Так у всіх файлах. І при відкритті нового файлу також.
Проблема виправлена. Пробуйте нову версію програми.
misha_OD:
Exception in TGeod
Exception in TGeod
Знову таке саме. Версія програми за 04.08.2009. Хоча раніше в цій версії все було нормально.
Якщо видалити Geodesy.ini і потім знову запустити файл GDS - то вікно налаштування параметрів відкривається. Але знову ж таки після того як дещо поміняв в налаштуваннях, закрив програму, знову відкрив - то параметри знову не відкриваються.
Прикріплюю Geodesy.ini з яким параметри не відкривались.
GEODESY.zip (1.9 KB)
Та сама проблема, тільки тепер повідомлення про помилку пише на російській:
PS: але після того як закрив і знову відкрив файл вікно з параметрами з’явилось.