Знову про шаблони...

Підкажіть, будь-ласка, як створити dmt шаблон щоб дані (скажімо код форми власності) двох ділянок (які є в одному файлі) залишались при перетворенні теж в одному файлі. Буду вдячний за допомогу.

Вопрос не понят. Попробуйте расширить в таком ключе:

1. “В мене є … сформоване таким чином …”
  2. "Я хочу щоб … " або “маемо таке …, а треба …”

Упоминайте команды дигитала, которыми вы пользуетесь, так будет легче вникнуть в вашу проблему.

задача така: з допомогою dmt шаблону зробити технічну документацію. я маю дві ділянки в одному файлі.
:question: потрібно, щоб дані (NM, AD, SC і т.д.) обох ділянок відображались на одній сторінці при переході [сервіс] [документи]
:question: [сервіс] [документи] [мій шаблон.dmt] кожна ділянка відкривається окремо одна від одної і при галочці на [групповой режим]

Пример шаблона на два участка есть в дистрибутиве. Называется Госакт (зел) 2000 обратная (2 участка).dmt.
Галочка “Групповой режим” при формировании должна быть отключена.

Госакт (зел) 2000 обратная (2 участка).dmt (19.6 KB)

В інструкції є опис трьох відмінків, а як провідмінювати слова в інших відмінках :question:

Поиск по слову “падеж”:

К сожалению, реальных образцов файлов не создано. Так что технология есть, а файлы придется создать самому.

як правильно записати якщо CV=1,8 то GET(5/1,P[24])

создайте текстовый файл например: CV-GET.txt
//CV //GEt
1.8 TAB GET(5/1,P[24])

Создайте параметр =SEF(P[CV],CV-GEt.txt)

Между прочем, текстовый файл нужно поместит Digitals/Lists

В DMTшаблоні:
Я маю ділянку з 3 типами угідя (CN). За формулою P0, P0, P0 я вираховую їх площу.
:question: Як мені витягнути назви цих угідь (CN=05, =08, =35,1 - рілля, сад, капітальна) кожне окремо
:question: Потрібно, щоб назва змінювалась разом із зміною типу угіддя (CN)
:question: Як провідміняти одне слово (чи назву області, чи району)

зазвичай ДМТ викидує сам експлікацію угідь, в якій знаходяться назви угідь з площами /вставка/таблица/экспликация/

ROP(P[AD]), одне слово з параметру [AD] - ROP(GET(1/1,P[Ad]))
ROP - родовий в нескороченому варіанті. Повний список відмінків шукайте на форумі /FIO, DAP,FID,FIR/

експлікація показує площу і назву шару (IN4_угіддя), а не параметр CN. мені потрібно, щоб саме назва параметра CN висвітлювалась для кожного шару IN4_угіддя окремо

припустимо, що ви створюєте обмінний файл. в шарі ІН4_Угіддя присвоюєте значення в параметрі ЦН /05 рілля, 08 сад/. Перед тим як виконати /Вставка/Таблица/Экспликация/ потрібно /карта/Переопределить слои/. В результаті ІН4_Угіддя перетворяться в шари вказані в ЦН

:exclamation: дякую допомогло
:question: хотілось б дізнатися чи можна отримувати ці дані створишви параметр

Нужна помощь по работе с шаблонами, откликнитесь, у кого шаблоны работают для формирования тех. документации (в примерах много чего есть, но…) Заранее благодарен ICQ:175193525 Mail:rfdzk@mail.ru

Подскажите можно ли в dmt шаблон подтянуть изображение (для ситуационного плана)?
Т.е. есть обменный файл in4, рядом с ним картинка (или не рядом, а где то в конкретном месте) expl.bmp и при формировании документа эта картинка вставлялась в уже сформированый документ?
Может быть что то подобное уже и спрашивали - я не нашел :frowning:

Автоматически нельзя. Ситуационную схему нужно сформировать отдельно и вставить в получившийся документ. Если у вас есть готовый растр, скопируйте его в буфер обмена, в чертеже нарисуйте прямоугольник, пометьте его и нажмите вставку из буфера. Растр должен “угодить” точно в помеченый объект. Иногда вставка происходит с поворотом на 90 градусов, исправьте через Сервис-Поворот.

Возможно пригодится также команда Сервис>Графический фрагмент, которая формирует растровое изображения помеченных объектов. В новых версиях программы также можно многие операции автоматизировать, используя встроенный скриптовый язык Новые возможности программы - #79 від Sergiy_Oliynyk.

А як можна зробити щоб в експлікацію ділянки записувались назви угідь, не виконуючи команди Карта/Переопределить слои? Для чого створювати додаткові шари, якщо все вміщувалося в одному?
Чи можливо це зробити скриптом:

• перерозподілити шари
  • створити документ (Сервіс/Документи/…шаблон .DMT)
  • і в кінці відмінити зміну обєктів Правка/Відміна.
    Я попробував і в мене винокло декілька пшиків :frowning: :
  1. як отримати номер карти, яка знаходиться в фокусі, і чи можливо потім знову її зробити активною?
  2. команда Карта/Переопределить слои не піддається відкату.

Допоможіть хто чим зможе :exclamation: :exclamation: :exclamation: