Вставка → Засiчки → Полярний метод
також є окремий модуль “Геодезiя (Geodesy.exe)” в папцi Digitals…
Це НЕ простіший спосіб. Потрібно набать контур по промірах та внутрішніх кутах.
В модулі “Геодезiя (Geodesy.exe)” можливо і можна (теодолітний хід, але у мене не вийшло, мабуть не вмію).
Документація Інституту землеустрою за 1993 рік. Координат та прив’язок немає.
Цю роботу я вже зробив, а кому цікаво, спробуйте як найпростіше зібрать полігон щоб були точно такі ж кути. Файл “0000.jpg” [attachment=0]0000.jpg[/attachment]
Це два варiанти (приблизно так…)
- …Угол отсчитывается от направления на север…
- …Если включена галочка Относительный угол, отсчет ведется от воображаемого продолжения предыдущего отрезка. Относительный угол в этом диалоге - угол отклонения от линии предыдущего отрезка…
Покищо цим способом можна набирать, але потрібно додатково вираховувать Відносний кут з того, що у нас є Внутрішній кут в градусах з минутами… (додаткова робота для ускладнення процесу…).
Третій варіант виплив із “…Относительный угол в этом диалоге - угол отклонения от линии предыдущего отрезка…” із-за пропущених слів “отсчет ведется от воображаемого продолжения предыдущего отрезка”
В таких випадках користуйтесь пошуком, є багато цiкавої iнформацiї, наприклад:
[url]Построение теодолитного хода]
[url]Подпись в WIN2000]
[/quote]
Цю інформацію раніше бачив, пробував, але ні дирекційні ні румби мені не допомогли. У мене лише внутрішні кути та проміри.
Тому я пишу до уваги Розробників, що можливо їм буде цікаво зробити варіант вводу довжин та внутрішніх кутів (Полярним методом) в самому Діджіталс без додаткових заморочок із модулем “Геодезiя (Geodesy.exe)”.